20 / 04 / 2024

Kovid-19'da satışları yüzde 30 arttı!

Kovid-19'da satışları yüzde 30 arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde aldığı arsayı kat karşılığı verip konut yaptırmak isteyen kişi sayısının arttı. Arsalara olan talep patladı. Satışlar yüzde 30 arttı.



Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin Kovid-19 salgını öncesine göre 30 kat arttı. 

Emlak sektöründen Kamal Karakaş ve İsmail Kılıçkan yaptıkları açıkılmada, artık fazla gelir getiren yatırımların arsa, tarla, bağ ve bahçe olduğunu vurguladı.

Medyabar'da yer alan habere göre; aldığı arsayı kat karşılığı verip konut yaptırmak isteyen kişi sayısının arttığını dile getiren Karakaş, arazi satışlarının Kovid-19 salgını sürecinde 30 kat arttığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

"Pandemi sürecinden sonra arsalara ilgi arttı. Çünkü insanlar artık bağımsız yaşamak istiyor. nedeniyle insanlarla iletişim kurmak istemiyor ve bağ bahçe alımına yöneliyorlar. Kişilerin barınma alışkanlıkları değişti. Fiyatlar son 6 ayda yüzde 50-60 arttı. Bugün en karlı yatırımlar içine arsa, tarla, bağ, bahçe girdi. İki katlı yazlık evlere talep arttı. Bundan 6 ay önce 300 bin liraya alacağınız yazlık evi bugün 500 bin liraya alamıyorsunuz. Millet fare var, koku var diye kaçtığı bahçeli zemin dairelere bile ilgi göstermeye başladı. Pandemi öncesinde 100 kişi bağ bahçe almak istiyorsa bugün bu sayı 3 bine çıktı. Yani arsa satışları 30 misli arttı. Eskiden konut var mı diye
gelenler şimdi bu tür yerleri tercih ediyor."

3. çeyrek büyümesine gayrimenkul dopingi!


Geri Dön