07 / 05 / 2024

Köy projesi ile yılda 12 köyün ihtiyacı olan su tasarruf edilecek!

Köy projesi ile yılda 12 köyün ihtiyacı olan su tasarruf edilecek!

KÖY, sürdürülebilirlik, çevre ve iklim koruma konularında en gelişmiş teknolojileri kullanarak, 4 kişilik bir ailenin yıllık 219.000 litre su tasarrufu yapmasını sağlayacak.



Köy Projesi, artan nüfus ile birlikte gelen çevre ve iklim sorunlarına karşı, gerçekleştirdiği konutlarda enerji ve su tasarrufu sağlayan teknolojiler kullanıyor.


İklim değişikliklerinin ve her geçen gün büyüyen nüfusun etkisiyle su kaynaklarının giderek azaldığını belirten Siyahkalem CEO’su İbrahim Kahraman, bu durumun gayrimenkul sektörüne ciddi bir sorumluluk yüklediğini söyleyerek “Su tasarrufu ile su kaynaklarının daha uzun süre dayanmasını sağlayabiliriz. Bu nedenle biz çok ciddi ve uzun süren bir araştırma yaparak, konutlarımızda, dünyada bu konuda en gelişmiş teknolojiye sahip olan banyo endüstrisine yön veren tasarım liderlerinden Alman Hansgrohe’nin ürünlerini kullanma kararını aldık” dedi.


EcoSmart Özelliğiyle, dakikada 5 litre tasarruf.

KÖY projesinde kullanılan ürünlerde uygulanan EcoSmart özelliğiyle günlük duş su talebinin % 60’lara varan oranlarda azaltılmaktadır. Üründe kullanılan gelişmiş akış sınırlayıcı teknolojisiyle, suyun hacminde hiçbir kayıp yaratmadan, tüketimde tasarruf sağlamaktadır. 


Geleneksel lavabo bataryası ile dakika başına ortalama on üç litre su tüketilmektedir. Hansgrohe ürünleri ile dakikada yaklaşık 5 litre tüketilerek, % 60'a varan  su tasarrufu sağlanmaktadır. 


4 kişilik bir ailede yıllık 219.000 litre tasarruf

DSİ verilerine göre;  Türkiye kişi başına düşen ortalama 1600 m3 su ile ‘’su kıtlığı çeken” bir ülke. 4 kişilik bir aile, musluğun gereksiz yere akmasına izin vermeyerek, kısa duş alarak, bulaşıklarını makinede yıkayarak, gereksiz yere sifon kullanmayarak yılda 140 ton su tasarrufu yapabiliyor. 4 kişilik bir aile yıllık ortalama 365.000 Litre su harcıyor. KÖY projesinde tercih edilen ürünler sayesinde bu tüketim 146.000 litreye kadar düşecektir. 


Zekeriyaköy bölgesinin geçmişte İstanbul’un su kaynakları açısından en zengin bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Kahraman, artan nüfus ve küresel iklim değişikliğine karşı hem kendilerine hem bölgede yaşayanlara büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Alman firmasını seçmelerinin nedenini ise “Tercih ettiğimiz bu ürünler ile, 1167 konutun yer aldığı projemizde ortalama 3,5 kişilik bir hane nüfusu baz alındığında, yıllık tahmini toplam tüketimin %60 lık bölümü ile 320 hane nüfusu olan 12 köyün yıllık su ihtiyacını tasarruf etmiş olacağız.” dedi.


KÖY PROJESİ

Siyahkalem'in Zekeriyaköy'de Emlak Konut GYO ortaklığıyla 467 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirdiği 1.167 konut ve 15.000 metrekarelik bir çarşıdan oluşan KÖY Projesi ve 1.3 milyar TL yatırım değerine sahip.

KÖY, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip,  pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı. 

72-213 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi,

194-217 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 584 adet çift dubleksin yer aldığı KÖY’de  332 metrekare büyüklüğünde 74 sıra ev bulunuyor. Projede 335 – 623 metrekare aralığında ikiz villa sayısı 68, 691 metrekarelik müstakil villa sayısı ise 21 adetle sınırlı.

Projede 15 bin metrekare kiralanabilir alana sahip açık hava konseptli bir çarşı yer alıyor.


Web: http://www.koy.com.tr/


Geri Dön