27 / 04 / 2024

Asgari ücret açlık sınırının altında mı kalacak? İşte asgari ücretle ilgili acı gerçek!

Asgari ücret açlık sınırının altında mı kalacak? İşte asgari ücretle ilgili acı gerçek!

Asgari ücret pazarlıklarına işçi adına katılan Türk-İş, pazarlığa açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayacağını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan ankette ise beklenti 7 bin 536 lira olarak açıklandı. Ekonomist Yalçın Karatepe farklı bir hesaplama yaptı ve asgari ücretle ilgili acı gerçeği



Ekonomist Yalçın Karatepe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı ankette çalışanların asgari ücret beklentisinin 7 bin 536 lira  olduğuna dikkat çekerek çalışanların bu düzeyde bir asgari ücret beklentisi içinde olmasının işçilerin çaresizliklerinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön