28 / 03 / 2024

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Henüz daha işçinin eline geçmeyen yeni asgari ücretin, açlık sınırının altında kaldığı açıklandı. Türk-İş’in araştırmasında çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İşte detaylar…



Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş), Ocak 2023'te açlık sınırının 8 bin 864 liraya yükseldiğini ve asgari ücretin üzerine çıktığını duyurdu.

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Türk-İş tarafından 2023 Ocak ayına ait açıklanan veriler, yılın ilk asgari ücreti emekçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kaldığını ortaya koymuş oldu.

Açıklanan verilere göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı, 2023 Ocak’ta 8 bin 864 liraya yükselerek asgari ücretin üzerine çıkmış oldu.

Verilere göre, ortalama bir ailenin aylık kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık ve giyim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise, ocak ayında 28 bin 875 liraya yükseldi.

Türk-İş verileri ayrıca, bekar bir çalışanın toplam yaşama maliyetinin ise 11 bin 557 liraya yükseldiğini de ortaya koydu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön