26 / 04 / 2024

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.



Son günlerde Balıkesir Gönen'de jeotermal seracılık hızlandı. Büyük kentlere yakınlığıyla dikkat çeken Balıkesir Gönen'de yetiştirilen tarım ürünleri ülke genelinde tercih ediliyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, "Balıkesir’in Gönen ilçesinde belli bölgelerde meyve fidancılık işi ve ceviz ve kivi ve benzeri ürünlerin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Türkiye’nin tanınmış kurumsal firmalarının gönen ilçemizde üretim tesisleri bulunmaktadır." diye konuştu.

Balıkesir Gönen'de üretilen tarım ürünleri Türkiye'nin pek çok kentinde görülebilir. Tahir Köstek, "Öte yandan Gönen ilçemizde Jeotermal seracılık işi hayata geçti" dedi. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Gönen, başta çeltik üretiminde olduğu gibi jeotermal serada da söz sahibi olmayı planlıyor. Tahir Köstek, şunları söyledi:

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

"Gönen ilçemiz Türkiye’nin gıda deposu olma yolunda hızla ilerliyor. Gönen, yapılan araştırmalara göre muz yetiştiriciliği için uygun toprak yapısına ve enerji kaynaklarına sahip. Aynı zamanda jeotermal kaynaklı sera üretimine geçiş ilçemizde birçok kişiye iş imkanı sunacak."

Bu durumda köyden kente göçlerin engellenebileceğine dikkat çeken Tahir Köstek, "İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlere yakın olduğu için burada üretilen burada üretilen tarım ürünleri taze bir şekil de zamanında büyük şehirlere gerek ulaşım gerekse nakliye yoluyla tüketicilere hızlı bir şekilde ulaştırılıyor" dedi.

Tahir Köstek, konuşmasını "İlçemiz harika doğasıyla yatırımcılar tarafından sürekli ilgi görüyor." diyerek sonlandırdı. 

Balıkesir Gönen'de kiralık ev stoku azaldı!


Geri Dön