24 / 04 / 2024

Balıkesir Gönen'de kiralık ev stoku azaldı!

Balıkesir Gönen'de kiralık ev stoku azaldı!

Türkiye'nin genelinde yaşanılan kiralık ev sorunu Balıkesir Gönen'i etkiledi. İlçe genelinde çok sayıda vatandaş kiralık ev arayışına girerken bölgede neredeyse kiralık ev kalmadı. 



Ülke genelinde kiralık ev sorunu her geçen gün artıyor. Mekan Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek'in verdiği bilgilere göre; İstanbul, İzmir,  Ankara  Antalya, Bursa ve Aydın Eskişehir gibi büyük kentlerde kiralık ev sorunu büyürken Balıkesir Gönen'de de kiralık ev sorunu baş gösterdi. 

Güney Marmara'nın önemli bölgesi

Büyük şehirlere yakınlığı ile bilinen  Balıkesir Gönen çevresel özellikleri ve sakin hayatı sebebiyle çevre kentlerden göç almaya devam ediyor. 

Balıkesir Gönen de kiralık ev stoku azaldı!

Kentsel dönüşüm ve okulların açılmasıyla büyük şehirlerde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Güney Marmara Bölgesi'nin gelişen bölgelerinden biri olan Balıkesir Gönen'de kiralık ev konusunda  en çok  Gündoğdu, 100.yıl Rüstem, Kurtuluş, Reşadiye, Tırnova, Malçok, Akçaali, Altay tercih ediliyor. Bölgede kiralık 2+1 tipindeki 85 metrekare büyüklüğe sahip evlerin fiyatı 1000 TL'den, 3+1 tipindeki 135 metrekare dairelerin evlerin fiyatları 1250 bin TL'den , 4+1 185 metrekare büyüklüğündeki dairelerin büyüklükleri ise 1500 TL'den başlıyor. Diğer yandan ikinci el olan ve  25 yaşındaki dairelerin kiraları neredeyse yeni dairelerle yarışıyor. Ek olarak bölgede kiralık konut stoğu her geçen gün azalıyor. 

İlçe özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Gaziantep, Rize gibi bir çok büyük şehirden göç alıyor. Buraya gelen vatandaşlar genel olarak köy evlerini tercih ediyor. Köylerde oturabilir durumda olan evlerin fiyatı 100 bin TL ile 750 bin arasında değişiyor. 

Balıkesir ve Çanakkale'de müstakil villalara talep arttı! Fiyatlar uçtu!


Geri Dön