25 / 04 / 2024

Gönen'de kiralık ev fiyatları arttı!

Gönen'de kiralık ev fiyatları arttı!

Kovid-19 salgını sebebiyle büyükşehirlerden uzaklaşmak isteyenler Balıkesir Gönen'i tercih ediyor. Gönen'e olan talebin artmasıyla birlikte ev fiyatları da arttı.



Kovid-19 salgını sebebiyle büyükşehirlerden uzaklaşmak isteyenler Balıkesir Gönen'i tercih etmeye başladı.

Gönen'in şehir merkezde kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. Şehir merkezinde çok sayıda konut olmasına rağmen gelen taleplere cevap verememeye başladı. 

Özellikle Gönen dünyaca ünlü kaplıcalarıyla meşhur bir marka şehir oldu. Bu nedenle Gönen'e yerli yabancı ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Gönen'de kiralık konut bulmak zorlaştı.

Balıkesir Üniversitesi’nin bir kısmı Gönen'de bulunuyor. Gönen’de yeni yapılacak üniversite fakülte binası ile  büyükşehirlerden Gönen çevresinde ve mahallerindeki yerli yabancı yatırımcılar evlerini kiraya veriyor. Fakat talep olunca kira fiyatları da büyükşehirlerle yarımaya başladı.

Şehirde kiralık 1+1 veya 2+1 sıfır konut bulunamıyor. Okulların taşımalı sisteme geçmesiyle çevre il ve ilçelerden de talep arttı. Özellikle Balıkesir Manyas Balya ve köyleri Çanakkale Yeniceye bağlı çevre köylerden de Gönen merkeze göç yaşanıyor. 

Kaplıcalar şehri olarak da bilinen Gönen yatırımcıların da ilgilendiği bir şehir haline geldi.

Doğal gaz rezervi ilanları değiştirdi!


Geri Dön