16 / 04 / 2024

Aksaray'da kiralık ev fiyatları arttı!

Aksaray'da kiralık ev fiyatları arttı!

Aksaray'da Brisa'nın fabrika açması kiralık evlere olan ilgiyi arttırdı. Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, kiralık eve ilginin arttığını belirtti.



Aksaray'da bu yıl 4 bin 500 ila 5 bin arasında yeni konut yapılmasını beklediklerini ifade eden Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, "Bir aydır daire satışları yavaş gidiyor. Ben Aksaray'da daire satışı konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum." dedi. 


Son günlerde Brisa'nın açılması ile birlikte satılık evden daha çok kiralık eve ilginin arttığını aktaran Gümüşay, kiralık ev fiyatlarının paralel olarak artış gösterdiğini ifade etti. Kredilerin düşme eğilimi göstermesinin de daire satışlarının artması konusunda ümit vaat ettiğini kaydeden Gümüşay, "Aksaray'da daha çok site tipi evler talep görüyor. Bu yıl en çok ilgiyi 4+1 evler görüyor. Bunun yanında 2+1 ev isteyenlerde oluyor. 


1+1 evler ise satın almadan çok kiralamak için isteniyor." dedi. Sıfır dairelerin bulunduğu konuma göre 150 bin lira ila 500 lira arasında değiştiğini kaydeden Gümüşay, "En çok talep Kültür Park civarı ve ana bulvarlar üzerine bulunan evlere oluyor. Sanayileşme ve üniversite talebi arttırıyor. Tarımda çok etkili oluyor. Aksaray'ı ekonomik yönden etkileyen bir çok kol olması evlere olan talebin düşmemesini sağlıyor" şeklinde konuştu. 




Yeni Aksaray


Geri Dön