27 / 04 / 2024

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?



Bugün köyünde ev yapma hayali olan binlerce kişi bulunuyor. Köyünde arazisi olan ancak evi olmadığı için sık sık gidemeyen kimseler köyde nasıl ev yapabileceğini, resmi sürecin nasıl işlediğini merak ediyor. 

Geçtiğimiz sene yayımlanan yönetmelik ile köyüne dönen vatandaşlar için bazı kolaylıklar sağlandı. Yönetmelikle Büyükşehir Belediyeleri tarafından 'kırsal yerleşik alan' tespiti yapılan mahallelerin, belirlenen kurallar kapsamında köy yerleşik alanı koşullarına tabi olması sağlandı.  

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Aynı yönetmelikte tarımsal amaçlı yapıların tanımına "bağ evleri" de eklendi. Böylece bağ evi kapsamında inşa edilecek yapı için bazı avantajlardan yararlanılabilecek. 

Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi? Yeni yönetmelik ile bağ evi yapmak için ruhsat istenir mi? İşte detaylar...


Geri Dön