20 / 04 / 2024

Köyler yaşanabilir hale getirilecek!

Köyler yaşanabilir hale getirilecek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, köyden kente göçün durdurulması çalışmaları kapsamında açıklamalar yaptı. 



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, köyden kente göçün durdurulması kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Köylerin yaşanabilir olması adına çalışmların sürdürüleceğini ve köylüye destek verdiklerini aktaran Fakıbaba şunları söyledi; "Köyleri özellikle kadın kardeşlerimize ve gençlerimize vereceğimiz desteklerle geliştirmemiz lazım. Kadınlara vereceğimiz desteklerle, biz inşallah köy ile şehir yaşamını mücadele eden, rakip olarak gören, hangisi daha iyidir pozisyonuna getirmeye çalışıyoruz. Bunu insanların kafasına soru sordurabilen şekle getirmeyi düşünüyoruz. Köyden kente göçün durdurulmasını hayata geçirebilmek için özellikle kadın kardeşlerimize destek vererek köylerimizi yaşanılabilir yerler haline getireceğiz."

 

Fakıbaba, küçük aile işletmelerine de değinerek, küçük aile işletmelerinde desteğin olmadığını ancak sadece net faizsiz kredilerin olduğunu belirtti.

 

Küçük aile işletmeciliği yapanlara sigorta yapmayı planladıklarını ifade eden Fakıbaba, "Çalışma Bakanımızla görüştük, sigortasını da özellikle yaptırtacağız. Köyde yaşam mı, şehirde yaşam mı? Ben şahsen köyü daha düzenli, güzel, yaşanabilir olmak kaydıyla tercih ederim." değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön