25 / 04 / 2024

Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündeminde!

Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündeminde!

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanoğlu, İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Kozak Çevre Yolu projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Osmanoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

MHP'li Osmanoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Anayasanın 98. Maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Osmanoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Proje çizimlerinin tamamlanmak üzere olduğu kamuoyuna yansıyan, vatandaşlarımızın yapımına başlanmasını sabırsızlıkla beklediği Kozak Çevre Yolu’nun yapılması ekonomik, tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan bölgemize çok büyük katkılar sunacaktır. 2021 yılında yol yapım çalışmalarının başlaması noktasında ve ihtiyacın meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi noktasında büyük bir beklenti oluşmuştur. Mevcut yolun geçtiği güzergâh sebebiyle tehdit altında olduğu ifade edilen Selinos Antik Kanal ve diğer tarihi yapıların Kozak Çevre Yolunun faaliyete geçirilmesiyle söz konusu tehditten kurtulacağı, koordinasyon içinde gerçekleştirilecek olan yenileme çalışmalarıyla birlikte bölgenin tarihi ve kültürel dokusunun da korunmuş olacağı muhakkaktır.''

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu'nun soruları:
1. Kozak Çevre Yolunun proje çizimleri tamamlanmış mıdır? 
2. Bergama ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere birçok vatandaşımızın sorunlarını çözecek olan Kozak Çevre Yolunun yapımına başlanılamamasının sebep veya sebepleri nelerdir? 
3. Kozak Çevre Yolu Yapımına ne zaman başlanılması ve ne zaman hizmete sokulması planlanmaktadır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön