19 / 04 / 2024

Kozan'da çeyrek asırlık park yenileniyor!

Kozan'da çeyrek asırlık park yenileniyor!

Adana Kozan Belediyesi, 'Parklar yeniden hayat buluyor' projesi kapsamında, yaklaşık 25 yıl önce yapılan Cumhuriyet Parkında yenileme ve düzenleme çalışması başlattı. İşte yenileme çalışmasının ayrıntıları...



Adana Kozan Belediyesi, 'Parklar yeniden hayat buluyor' projesi kapsamında, yaklaşık 25 yıl önce yapılan Cumhuriyet Parkında yenileme ve düzenleme çalışması başlattı.


Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllar bakımsızlık nedeni ile vatandaşların ilgi göstermediği Cumhuriyet Parkında yenileme çalışması başlattı. Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk. parkta oynayan çocuklarla sohbet ederek yarıyıl tatilinde bol bol eğlenmeleri hususunda öğütler verdi. Parkta yapılacak olan yenileme çalışmalarının çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olduğunu belirten Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 


"Kozan halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gayretindeyiz. Göreve geldiğimiz günden buyana bu yeniden hayata geçirdiğimiz yedinci parkımız. Cumhuriyet parkımızın güvenliği dahil olmaz üzere A'dan Z'ye her yerini yeniliyoruz. Bu hizmetleri desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz halkımızdan aldığımız güç ile yapıyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi Kozan 5 bin yıllık bir kültürün birikimidir ve her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah biiyükşehir yasası ilçe belediyelerinin lehine değişir, imkanlarımız yeniden çoğalır ve bizde daha fazla hizmet üretiriz. Ayrıca imar planımızın büyük bir bölümünü bitirdik. Sorunlu olan Ağlıboğaz mahallemiz var onun içinde Ankara'ya giderek Orman Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklar ile görüşmeler yapıp çözüme kavuşturacağız. Kozan halkı bize güvensin ve sabırlı olsun. İnşallah her şey daha güzel olacak. Parkımız Cumhuriyet mahalleli hemşerilerim başta olmak üzere tüm Kozan halkına hayırlı olsun." 


Adana Beş Ocak


Haber  Adana  Medya'da şu şekilde yer aldı;


Kozan Belediyesi, 'Parklar yeniden hayat buluyor' projesi kapsamında, yaklaşık 25 yıl önce yapılan Cumhuriyet Parkında yenileme ve düzenleme çalışması başlattı. Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllar bakımsızlık nedeni ile vatandaşların ilgi göstermediği Cumhuriyet Parkında yenileme çalışması başlattı. Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, parkta oynayan çocuklarla sohbet ederek yarıyıl tatilinde bol bol eğlenmeleri hususunda öğütler verdi. 

Parkta yapılacak olan yenileme çalışmalarının çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olduğunu belirten Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kozan halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gayretindeyiz. Göreve geldiğimiz günden buyana bu yeniden hayata geçirdiğimiz yedinci parkımız. Cumhuriyet parkımızın güvenliği dahil olmaz üzere A'dan Z'ye her yerini yeniliyoruz. Bu hizmetleri desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz halkımızdan aldığımız güç ile yapıyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi Kozan 5 bin yıllık bir kültürün birikimidir ve her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah büyükşehir yasası ilçe belediyelerinin lehine değişir, imkanlarımız yeniden çoğalır ve bizde daha fazla hizmet üretiriz. Ayrıca imar planımızın büyük bir bölümünü bitirdik. Sorunlu olan Ağlıboğaz mahallemiz var onun içinde Ankara'ya giderek Orman Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklar ile görüşmeler yapıp çözüme kavuşturacağız. Kozan halkı bize güvensin ve sabırlı olsun. İnşallah her şey daha güzel olacak. Parkımız Cumhuriyet mahalleli hemşerilerim başta olmak üzere tüm Kozan halkına hayırlı olsun." Proje kapsamında 6 bin metrekare alandaki ağaçların korunarak peyzaj düzenlemesi yapılacağı, park ortasına yeni süs havuzu yapılacağı, eskiyen beton banklar, oyun grupları ve yer döşemesinin kaldırılarak modern oyun ve oturma guruplarının kurulacağı, aydınlatma sistemlerinin değişeceği yeni spor aletleri ile donatılarak yeşil alan ve yürüyüş bantlarının genişletileceği bildirildi. 

Yaklaşık 25 yıl önce yapılan Cumhuriyet Parkı, yapıldığı yıllarda ilçenin en büyük parkı ve en geniş yeşil alanı olma özelliğini taşıyordu. Yıllardır hizmet almayan parkta yürütülecek çalışmaların I buçuk ayda tamamlanacağı bildirildi. 


Adana Medya


Haber Adana Çukurova Barış'ta şu şekilde yer aldı;


Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllar bakımsızlık nedeni ile vatandaşların ilgi göstermediği Cumhuriyet Parkında yenileme çalışması başlattı. 

Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, parkta oynayan çocuklarla sohbet ederek yarıyıl tatilinde bol bol eğlenmeleri hususunda öğütler verdi. Parkta yapılacak olan yenileme çalışmalarının çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olduğunu belirten Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kozan halkına verdiğimiz sözleri yerme getirmenin gayretindeyiz. Göreve geldiğimiz günden buyana bu yeniden hayata geçirdiğimiz yedinci parkımız. Cumhuriyet parkımızın güvenliği dahil olmaz üzere A'dan Z'ye her yerini yeniliyoruz. Bu hizmetleri desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz halkımızdan aldığımız güç ile yapıyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi Kozan 5 bin yıllık bir kültürün birikimidir ve her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah büyükşehir yasası ilçe belediyelerinin lehine değişir, imkanlarımız yeniden çoğalır ve bizde daha fazla hizmet üretiriz. Ayrıca imar planımızın büyük bir bölümünü bitirdik. 

Sorunlu olan Ağlıboğaz mahallemiz var onun içinde Ankara'ya giderek Orman Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklar ile görüşmeler yapıp çözüme kavuşturacağız. Kozan halkı bize güvensin ve sabırlı olsun. İnşallah her şey daha güzel olacak. Parkımız Cumhuriyet mahalleli hemşerilerim başta olmak üzere tüm Kozan halkına hayırlı olsun." Proje kapsamında 6 bin metrekare alandaki ağaçların korunarak peyzaj düzenlemesi yapılacağı, park ortasına yeni süs havuzu yapılacağı, eskiyen beton banklar, oyun grupları ve yer döşemesinin kaldırılarak modern oyun ve oturma guruplarının kurulacağı, aydınlatma sistemlerinin değişeceği yeni spor aletleri ile donatılarak yeşil alan ve yürüyüş bantlarının genişletileceği bildirildi. 

Yaklaşık 25 yıl önce yapılan Cumhuriyet Parkı, yapıldığı yıllarda ilçenin en büyük parkı ve en geniş yeşil alanı olma özelliğini taşıyordu. 


Adana Çukurova Barış


Geri Dön