23 / 04 / 2024

Kredi borcu olan çiftçiler dikkat! TBMM Başkanlığına sunuldu!

Kredi borcu olan çiftçiler dikkat! TBMM Başkanlığına sunuldu!

Merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?



AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Söz konusu teklife göre çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları faiz yürütülmeksizin takip edilecek. 

Kredi borcu olan çiftçiler dikkat! TBMM Başkanlığına sunuldu!

- Çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu olan  tarımsal üreticiler ve kefillerden kesin aciz vesikasına bağlanan alacak bedelleri, herhangi bir faiz yürütülmeksizin izlenecek ve yapılan tahsilat, söz konusu tahsilatın gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk haftası içerisinde Hazine'nin hesabına aktarılmş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, alacakların aciz vesikasına bağlandığı tarihten düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından aciz vesikasına bağlanan bedel dışında tahsil edilmeyen faizlerle ilgili olarak Hazine'ye ödeme yükümlülüğü olmayacak. Söz konusu bu düzenleme tahsilatı gerçekleştirilen borçlarla ilgili olarak iade isteme hakkı da doğurmayacak.

 

Gübre fiyatları yüzde 41 zamlandı! Milyonlarca çiftçiye şok! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Çiftçiye 291,2 milyon TL

Üretim maliyetleri artıyor! Gübre fiyatlarına yeni zam geldi! İşte Mart 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön