29 / 03 / 2024

Kredi kartı sahipleri dikkat! Sistem tamamen değişecek!

Kredi kartı sahipleri dikkat! Sistem tamamen değişecek!

Milyonlar kredi kartı sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartlarında önemli bir değişiklik yapılması bekleniliyor. Kredi kartlarındaki manyetik şeritler 2024 yılından itibaren kaldırılacak.



Dünyanın en önde gelen kredi kartı üreticilerinden biri olan Mastercard'ın aktardığı karara göre artık kredi kartlarında manyetik şerit artık olmayacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2033 yılına kadar, banka veya kredi kartlarından hiçbirinde şerit olmayacak ve Avrupa dahil birçok bölgedeki bankalar 2024 yılından itibaren şeritsiz kartlar çıkarabilecek. Firma, teknolojiyi aşamalı olarak kaldıran ilk ödeme ağı olacağını belirtti.

Kredi kartı sahipleri dikkat! Sistem tamamen değişecek!

CASUS KİMLİK KARTLARI

Manyetik şerit, 1960'lı yıllarda CIA personeli için kimlik kartları oluşturmaya yönelik bir IBM projesi olarak hayata geçti. IBM mühendisi Forrest Parry, manyetik şerit üzerine yerleştirilen bilgileri plastik bir kartla kullanmak istedi. Ancak Parry, plastik ve manyetik şeridi uzun süre birleştirmeyi başaramadı. Daha sonra karısı Dorothea Parry, iki parçayı bir demirle birleştirmeyi teklif etti. Bu yöntem başarılı oldu.

Kredi kartı sahipleri dikkat! Sistem tamamen değişecek!

AVRUPA'DA BAŞLAYACAK

Uygulama ilk olarak Avrupa'da başlayacak. Hedef, 2033 yılına kadar dünya çapında manyetik kartların kullanımını sona erdirmek olup manyetik şeritler, dolandırıcılığa izin verdiği için uzun süredir güvensiz olarak kabul ediliyor. Manyetik kartların yerini ise çipli ve biyometrik kartlar alacak. Biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtildi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön