24 / 04 / 2024

Kredi kartlarına taksite sınır fiyatı yüzde 5'e indirilecek!

Kredi kartlarına taksite sınır fiyatı yüzde 5'e indirilecek!

Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında kredi kartlarına getireceği taksit sınırlaması, perakendeciyi harekete geçirdi. "Hem ciro hem de müşteri sayısı % 10 azalır" diyen patronlar, fiyatı ortalama yüzde 5 indirecek. Pazarlama kampanyaları da artacak...



Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında kredi kartlarına getireceği taksit sınırlamasından etkilenecek sektörlerin başında gelen perakende sektörü, çözümü iskontoyu artırmada buldu. Sınırlamayla birlikte müşteri sayısı ve cironun yüzde 10'ar azalacağını savunan sektör temsilcileri, mevcut fiyata ek olarak yüzde 5'lik indirim yapılacağını söyledi. 


KAMPANYALAR ARTACAK 

Soysal Danışmanlık'ın bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği Perakende Günleri'nde görüşünü aldığımız Saat&Saat'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, müşteri çekmek için iskonto oranını artıracaklarını söyledi. Yeni dönemde yüzde 5'lik indirim yapacaklarını belirten Kaya, "İndirim ve kampanyalar artacak. Yapacak başka bir şey yok. Hepimiz bundan etkileneceğiz" diye konuştu. Süvari'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, satış kaybından etkilenmemek için yeni kanallar ve kampanyalar oluşturacaklarına dikkat çekti. Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem de, yeni dönemde cironun yüzde 10 düşeceğinden endişe ettiklerini dile getirdi. Suerdem, "Organize perakendenin zedelenmesinden korkuyoruz" diye konuştu. 


ESKİYE DÖNMEYELİM 

Roman'ın sahibi Turgut Toplusoy ise sınırlamayla birlikte iç tüketimin daralacağını söyledi. "Alın, verin, ekonomiye can verin günlerine dönmeyelim" diyen Toplusoy şöyle konuştu: "Bir miktar sıkışıklık hissedeceğimiz kesin. Tüketimin azaltılması hedeflenirken durgunluk yaşanırsa harcamayı artırmak için eski günlere dönmeyelim." İnci Deri'nin patronu Ali Murat Kızıltaş da büyüme hızının yavaşlayacağını, marka yatırımına ara verileceğini savundu. 


KARTIN % 28'İ TAKSİTLİ 

Finansbank CEO'su Ömer Aras, bu yılın ilk 9 ayında kredi kartlarıyla 288 milyar TL'lik harcama yapıldığını, yıl sonunda rakamın 400 milyara çıkacağını söyledi. 2014'te kartla kampanya, taksit imkânlarının olmayabileceğinin altını çizen Aras, "Bu perakendeyi olumsuz etkileyecek. Kredi kartı kullanımının yüzde 28'i taksitli" dedi. 


PERAKENDECİ ŞİMDİ DOĞU'YA AKIN EDİYOR

Çözüm süreciyle birlikte perakendecilerin Doğu'ya yatırım talepleri artıyor. Diyarbakır ve Siirt'te iki AVM'ye danışmanlık yapan Sierra Reval'in Yönetim Kurulu Üyesi Maxence Liagre, "İki yönlü gelişme var. Hem bölgedeki işadamları AVM yatırımı yapmak istiyor. Hem de eskiden oraya bayilik veren perakendeciler şimdi kendileri mağaza açmaya başladı" dedi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de, "Çözüm sürecine inanıyorum. Doğu Anadolu en çok büyüyen bölgelerden biri" diye konuştu. 


Özge Yavuz/Sabah Gazetesi


Geri Dön