19 / 05 / 2024

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...

Bankalar Birliği kredi, kredi kartı, çek ve senet borcu olan vatandaşlar için önemli bir açıklamada bulundu



Bankalar Birliğince bugün kredi borcu olan kişiler için önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklama kapsamında kredi borcu olan vatandaşların bir miktar da olsa rahatlamasına olanak tanınmıştır. Bu bağlamda 1 Ekim tarihinden önce karşılıksız çek, senet ve tüm kredi borçlarının 1 Temmuz 2023 yılına kadar ödenmesi veya yapılandırılması halinde Risk Merkezine yapılan kayıtlar dikkate alınmayacağı açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde niteliğinde bir haber verildi. Verilen haber kapsamında kredi ve kredi kartı borcu olanların kayıtlarının dikkate alınmaması hakkında kanuna geçici madde eklendi. Eklenen madde kapsamında borcu olan kişinin borç vadesinin 1 Ekim tarihinden önce olması ve bu tarih itibariyle de kısmen ya da tamamen ödenmemiş olması gerekiyor.

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...

Hali hazırda olan borçların 1 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi ya da yeniden yapılandırılması durumunda Risk merkezinin kayıtları dikkate alınmayacaktır. Diğer yandan yapılan açıklamada 1 Ekim tarihinden sonra olan borçlar yapılan düzenleme kapsamına alınmayacaktır.

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön