18 / 04 / 2024

Kredi Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine yüzde 80 zam! Yurt ücretleri ne kadar oldu?

Kredi Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine yüzde 80 zam! Yurt ücretleri ne kadar oldu?

Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz sene barınma ihtiyaçlarına tam olarak yanıt veremeyen Kredi ve Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine zam yapıldı. Söz konusu zamlar sonrası yurt ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...



Türkiye Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2022 yurt ücretlerine yüzde 80 zam yaptığı açıklandı. Devletin üniversite yurtlarında 700 bin öğrenci kapasitesi bulunuyor. Geçen sene en yüksek 600 lira olaran yurt ücretinin 600 liradan 800 liraya çıktığı ifade edildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2022 yurt ücretlerine yaptığı zamlara ilişkin bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yurt ücretlerinin bu yıl için yüzde 80 zamlandığını bildirdi

Antmen, mesajında hükümetin asgari ücrete yüzde 30 zam yapmasının hemen ardından vatandaştan zammın 3 katını geri almaya başladıklarını söyledi.

Alpay Antmen zam haberini şöyle açıkladı: 

Türkiye Kredi ve Yurtlar Kurumu ücretlerine yüzde 80 zam geldi. Asgari ücrete sözde bir zam yaptılar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Taylan Yıldız KYK yurtlarına gelen son zamlara ilişkin "Devletin öğrenciye verdiği KYK kredisi 850 lira, yeni yaptığınız zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 800 lira oldu" paylaşımı yaptı.

Yıldız, öğrenilerin aldığı eğitim kredisini sırf barınabilmek için kullanmaya mecbur kaldıklarını ve mezun olunca geriye yüzbinlerce lira geri ödeyeceklerini ifade etti.

Yıldız, "Verdiğiniz Kredi ve Yurtlar Kurumu Kredisi 850 lira, yeni yapılan zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 800 lira oldu. Üniversiteli gençler neyle yaşayacak? Sadece barınabilmek için mi kredi almış olacaklar ve mezun olunca yüzbinlerce lira geri ödeyecekler? Bu aymazlığa gerçekten inanamıyorum. Yeter." şeklinde konuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön