25 / 04 / 2024

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para sektörü Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kripto para sektörü hemen herkesin ilgi duyduğu bir alan olmasının yanında bildiğimiz geleneksel piyasalardan değişik ve tam kanuni altyapıları olmadığı sebebiyle zaman zaman mağdur haberlerini duyuyoruz.



Kripto para sektöründe mağduriyetler yaşanıyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; güvenlik altyapısı tartışılan bir sektörden bahsediyoruz. Bazı durumlarda kripto paraların işlem gördüğü borsalarda iflas yaşanıyor, bazen de siber saldırılar meydana geliyor. Her durumda da ciddi mağdurlar yaşanıyor. Daha Aralık ayında yaşanan bir siber saldırıda Grim Finance'tan 30 milyon dolarlık Fantom token çalınmıştı. Yaşanan hırsızlık üzerinden bir ay geçmeden benzer bir olay daha yaşandı. Bu seferde popüler kripto para borsası Cryptocom siber saldırı yapıldı. Yapılan bu saldırı sonucunda 34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum hırsızlığı gerçekleşti. Yaşanan saldırı toplam 483 kullanıcıyı etkiledi.

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Cryptocom'un CEO'su Kris Marszalek, bütün kullanıcılara geri ödeme yapıldığını paylaştı fakat bu sektörün siber saldırılara açık olduğu da aşikar. Cryptocom hesaplarının daha güvenli olabilmesi için bir takım çalışmalar yapmaya çalışıyor. Birkaç koruma programları uygulanmaya da sokulmuş. Bu program sayesinde 250 bin dolar garantilenmiş olacak.

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön