26 / 04 / 2024

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.



Nikkei'nin haberine göre bu miktar, küresel olarak bu tür kayıpların toplamının %30'una eşit.

Rapor, Yediler Grubu maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, kripto varlıkların çalınması gibi devlet aktörlerinin yasa dışı faaliyetlerinden kaynaklanan artan tehditlere karşı önlemleri desteklediklerini söylemelerinin ardından geldi.

Japon gazetesi adına analizi yürüten Elliptic'e göre Kuzey Kore, 2017 ile 2022 yılları arasında işletmelerden toplam 2,3 milyar dolarlık kripto para çaldı.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, dijital veya sanal para birimlerini ifade eden bir terimdir. Geleneksel merkezi otoriteler veya finansal kurumlar yerine, kripto paraların işlemleri ve kontrolü genellikle dağıtık bir teknoloji olan blockchain üzerinden gerçekleştirilir. Bu teknoloji, birçok bilgisayarın ağ üzerinde paylaşılan bir defterde işlem kayıtlarını doğrulamasına ve güvence altına almasına olanak tanır.

En bilinen ve yaygın kullanılan kripto para birimi Bitcoin'dir, ancak Bitcoin'in popülerliğiyle birlikte birçok alternatif kripto para ortaya çıkmıştır. Örneğin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash gibi farklı kripto paralar bulunmaktadır.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön