24 / 04 / 2024

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev bir kripto para vurgunu gerçekleştirildi. 16 yaşındaki genç hacker, 6 milyon dolarlık kripto para ile yakalandı.



Amerika'da 36 milyon dolarlık dev bir kripto para vurgunu gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; şu ana kadarki en büyük kripto para hırsızlığı olduğu belirtilen soygunu yaptığı belirtilen 16 yaşındaki genç hacker da yakalandı.

Amerika da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

KRİPTO PARA BORSASINDA SOYGUN

Son zamanlarda hızla gelişen ve büyüyen kripto para borsası, kötü niyetli hackerların bir numaralı hedefi oldu. Kripto paralar aracılığıyla gerçekleştirilen soygunlar sürekli gündeme geliyor.

Var olan kripto para sisteminde soygunların engellenmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan yetkililer, soygunların önüne geçilmesi çeşitli düzenlemelerin yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Amerika da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

Geçtiğimiz sene Amerika'da bir hacker hedeflediği bir kullanıcının, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini engelleyerek kripto para hesabına erişmesine imkan sunan "SIM takas saldırısı" düzenledi.

Kullanıcının hesabındaki 36 milyon dolar tutarındaki kripto paraya erişerek soygun yapan hacker aranıyordu. Yetkililer suçluyu, çaldığı paranın büyük bir bölümünü kullanarak bir çevrimiçi oyunda çok değerli kullanıcı adı satın almasıyla yakaladı. Polis suçluyu yakalayınca erişebildiği yaklaşık 6 milyon dolarlık kripto paraya da el koydu.

Amerika da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

KRİPTO PARA HIRSIZLIĞI

Hamilyon Polis Teşkilatı'nda görevli Kenneth Kirkpatrick, yapılan soygunun "Şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük kripto para hırsızlığı" olduğuna dikkat çekti.

Olay üzerine CBC'ye konuşan Ottawa Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Guy-Vincent Jourdan "Yedekleme yok, herhangi bir düzenleme yok. Bu yüzden de hiçbir şeyin garantisi yok" diyerek bu sistemle engellenmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Trabzon'da 450 milyon TL'lik kripto para vurgunu!

1 milyar TL'lik Dogecoin vurgunu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön