26 / 04 / 2024

Kripto para borsası BitMart'ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Kripto para borsası BitMart'ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Kripto para borsası BitMart'ın siber saldırıya maruz kaldığı ve 196 milyon dolarlık varlığın çalındığı açıklandı. BitMart CEO’su Xia, askıya alınan para çekme işlemlerine yarından itibaren başlanacağını ve zararların giderileceğini duyurdu. 



Kripto para borsası BitMart'ın siber saldırıya maruz kaldığı ve 196 milyon dolarlık varlığın çalındığı açıklandı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Blockchain güvenlik ve veri analitiği şirketi Peckshield'ın BitMart'tan “Bitmart Hacker” isimli bir adrese milyonlarca dolarlık transferleri gözden kaçırmamasıyla siber saldırı belirlendi. 

Peckshield, Ethereum blok zincirinden yaklaşık 100 milyon dolar ve BSC ağı üzerinden yaklaşık 96 milyon dolar bedelli transfer yapıldığını belirtti.

Kripto para borsası BitMart ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Hackerlar'ın Binance Coin, Safemoon ve Shiba Inu dahil olmak üzere 20′den fazla kripto varlık ile işlem yaptığı duyuruldu.

Borsanın kurucusu ve CEO’su Sheldon Xia, bugün Twitter'dan konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, siber saldıyla ilgili ilk güvenlik kontrollerinin bitirildiğini ve iki sıcak cüzdandaki güvenlik ihlalinin özel bir anahtar sebebiyle gerçekleştiğini açıkladı. 

Kripto para borsası BitMart ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Xia, olaydan etkilenen kullanıcıların zararlarının şirket tarafından giderileceğini de belirtti. Sheldon Xia, para çekme işlemlerinin ise 7 Aralık itibarıyla kademeli şekilde başlatılacağını dile getirdi.

Borsanın kurucusu dün ETH ve BSC sıcak cüzdanlarının büyük ölçekli bir saldırıya uğradığını ve 150 milyon dolar değerinde varlığın çalındığını duyurdu.

Kripto para borsası BitMart ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Xia, etkilenen ETH ve BSC sıcak cüzdanlarının, BitMart'taki varlıkların küçük bir yüzdesine karşılık geldiğine de dikkat çekmişti.

Kripto para borsası Bitget'in faaliyetleri askıya alındı!

Kayseri’de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu!

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön