24 / 04 / 2024

Kripto para piyasalarında hareketlenme ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketlenme ne zaman başlayacak?

Zengin olmak için kripto paralara yatırımda bulunanlar, son 2.5 aydır karalar bağladı. Oysa kripto paralar 2021'e iyi başlamıştı. Peki kripto para piyasalarında ne olacak?



Zengin olmak için kripto paralara yatırımda bulunanlar, son 2.5 aydır karalar bağladı. Oysa kripto paralar 2021'e iyi başlamıştı.

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; dünyanın en zengin isimlerinden olan Elon Musk’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamalar ardından Bitcoin, 14 Nisan tarihine kadar hızlı yükseliş sergiledi ve yüzde 100’ün üzerinde kazanç sundu. Fakat Bitcoin’deki artış fitilini ateşleyen Elon Musk, tarihi zirveden başlayan değer kaybına da imzasını attı. 

 Kripto para piyasalarında hareketlenme ne zaman başlayacak?

Musk’ın Nisan ayının ortasında Bitcoin madenciliğinin fosil yakıt ve kömür tüketimini artırdığını vurgulayarak Tesla satışında Bitcoin kullanımı kararını askıya aldıklarını duyurdu. İşte bu duyurunun ardından değer kaybden Bitcoin’e bir darbe de Çin vurdu. Çin hem kripto para madenciliğine izin vermeyeceğini hem de kripto paraların alışverişlerde kullanılamayacağını açıkladı. 

2018’DEN BU YANA EN KÖTÜSÜ

Nisan ayının ortasında 64.869 dolar ile tarihi zirvesine ulaşan ve peş peşe gelen olumsuz haberlerle değer kaybeden Bitcoin, 22 Haziran tarihinde 30 bin doların altınıa kadar düştü. 2018'in sonundan bu yana en kötü çeyreklik performansını sergileyen Bitcoin’de zirveye göre kayıp yüzde 50’yi buldu. Alt coin’lerde ise çok daha fazla kayıp yaşandı. Öyle ki bazı alt coin’lerde zirvelerine göre kayıplar yüzde 90’lara ulaştı. 

Bu nedenle zirveye yakınken kripto paralara yatırım yapan yatırımcılar şu an zararlarının nasıl ve ne zaman düşeceğini merak ediyor.

 Kripto para piyasalarında hareketlenme ne zaman başlayacak?

BITCOIN Mİ ALT COIN Mİ?

Kripto paralarda hareketlenmenin ne zaman yaşanacağıyla ilgili farklı fikirler bulunuyor. Kimi toparlanmanın alt coin’lerden başlayacağını ileri sürerken kimi son düşüşe liderlik eden Bitcoin’in yaralarını sarmasının alt coin’lere olan rağbeti hareketlendireceğini dile getiriyor. Bir başka tartışma konusu ise kripto paraların ayı piyasasına mı girdiği yoksa bir düzeltme hareketi içerisinde mi bulunduğu. Eğer piyasalar değer kaybı eğiliminin hakim olduğu ayı piyasasındaysa, bu trend geçmiş verilere bakıldığında en az 6 ay devam ediyor. 

KRİPTO HALKA ARZLARINA İLGİ AZALDI

Son zamanlardade Türk yatırımcılar arasında da popülerleşen kripto para halka arzlarına ilgi düşüyor. Geçmişte ön satıştan kripto para alan yatırımcılar, coinlerin işlem görmeye başlamasıyla ciddi boyutlarda kazanç sağladı. Fakat kripto paralarda meydana gelen sert değer kayıplarının ardından yatırımcıların, yeni bir proje yerine kendini ispatlamış ve gerilemeden büyük darbe almış projelere yöneldiği ifade ediliyor.

Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban:

Eylül'de kriptoya ilgi artabilir

Önümüzdeki 1-2 aylık süreçte de yukarı hareketlerin sınırlı kaldığı bir seyir gözlemleyebiliriz piyasada. Eylül ayıyla birlikte kripto para piyasasına olan ilginin artması beklenebilir. Kısmi olarak ayı piyasasındayız denebilir. Ancak bu, geçmişteki ayı piyasaları gibi uzun soluklu bir süreç olmaz. Çünkü artık karşımızda özellikle kurumsalların da yakından ilgilendiği ve pazar büyüklüğü önceki ayı piyasalarına nazaran çok daha farklı bir piyasa var. Şu bir gerçek ki kripto para piyasası artık büyük finans balonu içerisinde. Ve diğer piyasalardaki olumlu ya da olumsuz gelişmelerden aynı balon içerisinde olduğu için etkileniyor. Fed de bu etmenlerden biri. Ancak daha 12 senelik bir piyasa. Fed’in olası bir faiz artırımı ve parasal genişlemede frene basılması kripto para piyasası için pek iyi sonuçlar doğurmaz. Ancak bunun etkisinin kısa vadeli olacağını da söylenebilir.

 Kripto para piyasalarında hareketlenme ne zaman başlayacak?

AlbCoin Araştırma Müdürü Helin Çelik:

40.000 dolar seviyesi kritik

Son zamanlarda özellikle Çin’den gelen negatif haberlerin etkisiyle yaşanan stres, başta Bitcoin olmak üzere tüm altcoin'leri etkisi altına aldı. Süreç içerisinde madencilik faaliyetleri, otoriteler tarafından yapılacak olan regülasyon süreçleri, finansal piyasaların durumu belirleyici olmaya devam edecektir. Genel bir iyileşme gelmeden oluşabilecek toparlanmalar kısıtlı kalabilir. Bitcoin’in fiyat yansımasının hissedildiği piyasa koşullarında kripto para biriminin reaksiyonlarında öncelikli olarak toparlanma görmemiz gerekir. Bu noktada, 40.000’lere geçiş ilk etapta baz alınabilir. Dip arayışına girilmesi 30.000’lerin altındaki fiyatlamaları beraberinde getirebileceğinden dolayı dikkat edilmesinde yarar görülüyor. Dolar endeksiyle negatif korelasyon içinde olan kripto paralar ve enfl asyon oranı düşük olan Bitcoin bu durumdan beslenebilir. Yani, parasal genişlemeden dolayı düşen dolar endeksi kripto paraları pozitif etkileyebilir.

Bitcion'i neler bekliyor?

Kripto para piyasalarında neler oluyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön