26 / 04 / 2024

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Kripto para piyasası küresel çapta gündemden düşmüyor. Uzmanlara göre, kripto para piyasalarında gerekli düzenlemeyi ilk yapan ülkeler kazanan olacak.



Kripto para ticaretiyle ilgili düzenleme ihtiyacı finans dünyasındaki en önemli konulardan oldu. Finans Gündem'de yer alan habere göre; Brexit ardından yeni düzenlemeler gereksinimi duyan İngiltere'nin bu alanda öne geçme imkanı bulunuyor. 

Brexit ardından İngiltere’nin kripto para piyasaları alanında düzenlemelerde erken harekete geçmesi ihtimali, ülkenin küresel rakiplerinin önüne geçmesi içim imkan sunuyor. 

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Finans sektörü lobi grubu TheCityUK, İngiltere'nin "yeni ticaret politikasını bir araç şeklinde kullanarak" dijital girişimler için mevzuat rekabetini kazanması gerektiğine dikkat çekti. Lobi grubu İngiltere finansının yeni ticaret politikalarını "yeni nesil teknolojik gelişmeler" ayrıntısını öne çıkarmak amacıyla kullanması gerektiğini vurguladı. 

Lobi, kripto paralar için uluslararası alanda kabul edilebilir standartlar düzenlenmesine ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor. Açıklamada bu standartlar tespit edilirken, sektörün bütün yönleriyle düzenlenmemesini ve blockchain teknolojisinin kullanılması tavsiye ediliyor. 

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Lobi grubunun raporu, kripto para birimlerinde zor geçen bir ay olduğunu ve dev bankaların müşterileri için kripto varlıklara erişim sağlama planlarına ara verdiği bir süreçte hazırlandı. Kripto para piyasaları düzenleyicileri, hem özel hem de hükümet desteği olan dijital para birimi projelerinde arada kaldı. 

Teknolojideki gelişmeler desteklenmeli

Düşünce kuruluşu, İngiltere Hazinesi tarafından Oca'ta yayınlanan sektörde düzenleme yapılmasına ilişkin mevcut tasarıların, tüketici ödemeleri haricinde kripto paraların ve blockchain teknolojisinin diğer kullanım alanlarını göz önünde bulundurmadığı için eleştiriye tuttu. İngiltere makamlarının geniş çaplı düzenleme yaklaşımının finans sektöründeki inovasyonun zarar görmesine neden olabileceği ve İngiltere'yi sektörde geri bırakabileceği belirtildi.

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

TheCityUK CEO’su Miles Celic, konuya ilişkin açıklamasında piyasa düzenleyicilerinin böyle bir bakış açısını değil, henüz olgunmamış ve gelişmemiş iyi fikirlerin ezilmeyeceği piyasa kurallarını dikkate alması gerektiğine dikkat çekti.

Celic, “İngiltere’nin düzenlemeler yoluyla inovasyonu desteklemek konusunda iyi bir geçmişi var. Örnek vermek gerekirse ülkedeki fintek uygulamaları dünyanın dört bir yanında taklit edildi. Şimdi piyasa düzenlemeleri yaklaşımımızda benzeri bir vizyonu ve dinamikliği göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Düşünce kuruluşu verilerine göre, İngiltere nüfusunun beşte birinin kripto varlığı bulunuyor. Bu oran son 3 sene öncesine kadar nüfusun sadece yüzde 3’ünün yatırımda bulunduğu ülkede, yüzde 558 oranında yükseldi.

TheCityUK açıklamasında hükümetin artık gelecekteki kripto kuralları çerçevesinde; neyin düzenlenip neyin düzenlenmeyeceği konusunda net tanımlar yapılması ve kendi sınırlarının haricindeki kurum/kuruluşları ya da iş modellerini düzenlemek için çalışmalar yapmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Denetim birçok kripto borsasını yok edebilir!

Kripto paralar düşüyor! Bitcoin için dev tahmin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön