29 / 03 / 2024

kripto para düzenleme

kripto para düzenleme

Kripto paralar son zamanların popüler yatırım araçlarından oldu. Ülkeler bir bir kripto paralarla ilgili yeni kararlar alıyor.

Kripto para düzenlemesi neleri kapsayacak?

Merkez Bankası’nın ödeme sağlayıcılar aracılığıyla kripto paralarla gerçekleştirilen ödemelere ve para transferlerine yasak getirmesinden bu yana herkesin dikkati yapılacak olan yasal düzenlemeye döndü.

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Kripto para piyasası küresel çapta gündemden düşmüyor. Uzmanlara göre, kripto para piyasalarında gerekli düzenlemeyi ilk yapan ülkeler kazanan olacak.

Denetimler birçok kripto para borsasını yok edebilir!

Kripto para borsalarına ilişkin denetim ve düzenleme detaylarıyla ilgili ülkeler adım atıyor. Güney Kore’de kripto para borsalarıyla ilgili yeni bağımsız denetim şartı getirileceği belirtildi.

Kripto para borsaları devlet garantisine alınabilir mi?

Kripto para furyası özellikle son senelerde çok sayıda kişinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Peki son zamanlarda dolandırıcılık olaylarıyla gündeme bomba gibi düşen kripto para piyasaları için devlet garantisi getirilebilir mi?

Kripto paralar için kanun ve ikincil mevzuat çalışması yapılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Numan Emre Ergin, bugünkü köşesinde kripto para piyasasını kaleme aldı. 

Kripto para piyasasında yeni dönem mi başlıyor?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Erdal Tanas Karagöl bugünkü köşesinde kripto para piyasasını kaleme aldı.

Kripto paralar ve borsaları nasıl düzenlenmeli?

Avukat Serkan Günel, Cumhuriyet Gazetesi'nde kripto para piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kripto para piyasasında batıklar nasıl önlenebilir?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde kripto para piyasasına ilişkin düzenleme önerilerini kaleme aldı. 

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Kripto para piyasası gündemden düşmüyor. 3 sene önce devlete kripto para dolandırıcılığı ile ilgili alınan tedbirler sorulmuş. İktidar ise “dikkatli olun” demiş. 

Kripto pazarında neler oluyor: Uzmanlar arasında fikir ayrılığı!

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto pazarında neler oluyor? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...

Kripto paralar için düzenleme yolda!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ülkemizde yaşanan Thodex dolandırıcılığı sonrası kripto paralar için düzenlemenin yapılacağını dile getirdi. 

AB'den kripto paralara düzenleme teklifi!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kripto varlıklara yönelik hizmet sunanların yerel makamlardan izin almalarını ve AB ülkelerinde ofis açmalarını gerektiren düzenleme teklifinde bulundu.

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Altın ve kripto para yatırımcıları meydana gelen düşüşlerin sebeplerini ve bu düşüşün sürüp sürmeyeceğini merak ediyorlar. Kripto ve Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin akıldaki soru işaretlerini giderecek açıklamalarda bulundu.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

Kripto para piyasasında deprem! Dev şirket o pazardan çekildi 

Kripto para piyasasında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip ve dünya genelinde popülerlik kazanmış kripto para borsalarından biri olan Binance, beklenmedik bir şekilde Kanada pazarından çekilme kararı aldı. İşte detaylar.

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Peki kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

kripto para düzenleme Haberi

kripto para düzenleme

Uzun bir süredir devam eden kripto paralarla ilgili düzenleme çalışmaları farklı kurumlar tarafından yapılıyor. Tele1'de yer alan habere göre; bölgeler ve ülkeler farklı düzenlemeler hayata geçiriyor. Mesela Çin tarafından bütün kripto paraların yasaklanmasına karar verildi. Bu durum elbette büyük bir tepkide getirdi.

Hindistan ise sert düzenlemeler hayata geçirmeyi planlıyor. El Salvador, Bitcoin gibi kripto paralara tam destek olacağını açıkladı. 

Küresel çapta kripto paralara verilecek tepkilerin en çok önemsendiği 3 farklı bölge bulunuyor. İlk sırada Çin yer alıyor. ABD ise daha olumlu şekilde yaklaşıyor. Şimdi de sıra Avrupa Birliği tarafından alınacak kararda. Genel açıdan değerlendirilirse birliğin olumlu bir yaklaşımı bulunuyor.

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi tüketicilerin korunması ve siber tehditlerin düşürülmesi amacıyla 2 yeni öneri üzerinde yoğunlaştı. Bu öneriler kripto paralara ilişkin....