23 / 04 / 2024

Ülkelerin kripto para düzenlemeleri tam gaz!

Ülkelerin kripto para düzenlemeleri tam gaz!

Kripto paralar son zamanların popüler yatırım araçlarından oldu. Ülkeler bir bir kripto paralarla ilgili yeni kararlar alıyor.



Uzun bir süredir devam eden kripto paralarla ilgili düzenleme çalışmaları farklı kurumlar tarafından yapılıyor. Tele1'de yer alan habere göre; bölgeler ve ülkeler farklı düzenlemeler hayata geçiriyor. Mesela Çin tarafından bütün kripto paraların yasaklanmasına karar verildi. Bu durum elbette büyük bir tepkide getirdi.

Hindistan ise sert düzenlemeler hayata geçirmeyi planlıyor. El Salvador, Bitcoin gibi kripto paralara tam destek olacağını açıkladı. 

Ülkelerin kripto para düzenlemeleri tam gaz!

Küresel çapta kripto paralara verilecek tepkilerin en çok önemsendiği 3 farklı bölge bulunuyor. İlk sırada Çin yer alıyor. ABD ise daha olumlu şekilde yaklaşıyor. Şimdi de sıra Avrupa Birliği tarafından alınacak kararda. Genel açıdan değerlendirilirse birliğin olumlu bir yaklaşımı bulunuyor.

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi tüketicilerin korunması ve siber tehditlerin düşürülmesi amacıyla 2 yeni öneri üzerinde yoğunlaştı. Bu öneriler kripto paralara ilişkin. Önerilerden ilki MİCA şeklinde isimlendiriliyor. Burada ön plana çıkan açık olarak tanımlama şekli. Yani kripto paraları hem adil hem de reklam şeklinde açıkça tanımlamayı planlıyorlar.

Ülkelerin kripto para düzenlemeleri tam gaz!

DORA isimli bir karar üzerinde de çalışılıyor. Bu karara göre siber risklerin engellenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Kripto paralarda siber güvenliğin korunması amacıyla bazı çalışmaların yapılmasının gerekli olduğu belirtildi. Ayrıca üçüncü taraf hizmet sunucları ile ilgili denetimlerin artırılacağı sinyalleri paylaşıldı. Kripto paralara düzenleme genel olarak bu kapsamda oldu.

Kripto paralarda vergilendirme nasıl yapılıyor?

Kripto parada ralli olursa hangi coin'ler alınmalı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön