19 / 04 / 2024

Kripto parada ralli olursa hangi coin'ler alınmalı?

Kripto parada ralli olursa hangi coin'ler alınmalı?

ABD ve Çin’den gelen haberler kripto para piyasasında beklenen ralliyi bir süre öteledi. Bu süreçte Metaverse ve GameFi projeleri ön planda. Peki, olası rallide hangi coinlerin öne çıkması bekleniyor? Hangi coin'ler tercih edilebilir?



Bol sıfırlı coin'lere olan talep artıyor. Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; çevremizde birçok insan bulunuyor ‘bol sıfırlı’ olduğu için coin alan. Bunda geçtiğimiz süreçte ‘bol sıfırlı’ bazı coin’lerin kısa vadede sergilediği yukarı yönlü sert hareketlerin payı fazla.

Kripto parada ralli olursa hangi coin ler alınmalı?

DOLAŞIMDAKİ ARZ BELİRLİYOR

Önce bu coin’lerin veya token’ların neden bol sıfırlı olduğuna değinmek gerek. Aslında hisse senetlerinde büyük sermayeli şirketlerin hisse fiyatının ‘düşük’ olmasından pek farklı değil. Eğer bir coin’in dolaşımdaki arzı fazlaysa fiyatı da bol sıfırlı oluyor. Örneğin; Bitcoin’in dolaşımdaki arzı yalnızca 18.8 milyon adet. Shiba’nın ise 549 trilyon olarak belirtiliyor. Bu nedenle dolaşımdaki arzı ne kadar çok ise fiyatı da o kadar ‘düşük’ seyrediyor. Buradaki ‘düşük’ ifadesi ‘ucuz’ şeklinde algılanmamalı. 

Kripto parada ralli olursa hangi coin ler alınmalı?

RALLİ BİR SÜRE ÖTELENDİ

Evet son dönemde senenin son aylarında kripto paralarda bir ralli beklentisi bulunuyordu. ABD Başkanı Joe Biden’ın imzaladığı tasarıda broker tanımının kripto paraları da dahil edecek şekilde genişletilmesi ve bu piyasalarda işlem gerçekleştirenlere vergi raporlama koşulu getirmesi piyasalarda tedirginliğe neden oldu. Hem ABD’den gelen hem de Çin’den sonra Hindistan’ın da kripto paraları yasaklayabileceği haberleri beklenen ralliyi bir süre öteledi gibi görünüyor. Olası rallide, özellikle bu senenin başlarında borsalarda listelenmiş, prim yapmamış, iyi bir ekibe ve teknolojiye sahip projeler dikkat çekebilir. Bu, daha önce çıkmış projeler değerlenmeyecek anlamına gelmiyor. Mutlaka ralli piyasanın tamamına yakınını etkisi altına alır. Fakat ne olursa olsun yatırım gerçekleştireceğiniz coin’in fiyatındaki sıfırlar yerine, projenin arkasındaki teknoloji ve ekibe bakmak daha faydalı olur. Yine hatırlatmakta fayda bulunuyor ki kripto para piyasalarında çok sert fiyat hareketleri yaşanıyor. Bu nedenle toplam paranızın içinde ihtiyacınız olmayan az bir bölümünü kripto varlıklara ayırmanız daha iyi olur.

Kripto parada ralli olursa hangi coin ler alınmalı?

Yeni trend: Metaverse ve GameFi

Kripto piyasasında son zamanlarda özellikle metaverse ve GameFi projelerine ilgi yükseldi. Metaverse kısaca bütün dijital dünyaların birleşmesinden meydana gelen kurgusal bir evren anlamını taşıyor. Facebook’un ismini Meta şeklinde değiştirmesi de metaverse’in popülerliğinin armasını sağladı. Kurgusal bir evren olan metaverse şimdilik yalnızca bir hayal. Gelecekte meydana getirilecek olan bu metaverse’e sanal gerçeklik ya da artırılmış gerçeklik yoluyla erişilebilecek. Sanal gerçeklik de şu an sıklıkla oyunlar da kullanılıyor. GameFi ise game ve DeFi kelimelerinin birleştirilmesinden meydana geliyor. GameFi, kullanıcıların oyun oynayarak kazanabilecekleri finansal bir mekanizma. Oyun oynayanlar kazandıkları coin'lerin satışını borsalarda yapabiliyor.

Kripto parada ralli olursa hangi coin ler alınmalı?

Bitcoin çok kritik seviyelerde

Bitcoin’de 55 bin 600-55 bin 800 dolar destek bandının üzerinde uzun süre durmak için çalıştı. Hatta bu bölgede ikili dip meydana getirmişti. Fakat bu formasyonun kritik direnç noktası olan 60 bin dolar seviyesininin aşılamaması teknik anlamda düşüşü getirdi. Bitcoin şimdi 53 bin 400- 54 bin destek bandının üzerinde kalmak için çalışacak. Teknik anlamda bu bölge fazla kuvvetli bir destek bandı.

Kripto parada ralli olursa hangi coin ler alınmalı?

Bu nedenle olumsuz gelişmeler yaşanmaması halinde kısmi tepki alımlarının geleceği bölge burası olabilir. Beklenen tepki alımlarının olmaması halinde ise 50 bin doların test edilme riski bulunuyor. Burası oldukça kritik bir nokta. Bu seviyenin altına düşmedikçe inişli çıkışlı bir fiyat seyri de yaşansa BTC / USD paritesi için ana trendin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekilebilir. Ayrıca parite üzerindeki satış baskısının azalması için öncelikle 60 bin dolar seviyesi hacimli kırılarak 62 bin seviyesinin kuvvetli destek noktası olması şart olarak görülüyor. Bunun dışındaki artışlar tepki alımı niteliğinden öteye gidemeyecek.

Bitcoin 55 bin doların altına geriledi!

Bitcoin'de ralli bekleniyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön