16 / 04 / 2024

Bitcoin'de ralli bekleniyor!

Bitcoin'de ralli bekleniyor!

Bitcoin fiyatlarında şükran günüyle beraber ralli yaşanması bekleniyor. Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Bitcoin'in 63 bin dolara çıkması bekleniyor.



Bitcoin fiyatları, önceki gün yaklaşık 6 haftanın en düşük değerine geriledi ardından 58 bin Dolar seviyesinin üzerine çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre; pandemi tatil dönemlerinde kripto Para piyasalarının işlem hacimlerinde meydana yükseliş, ABD’de başlayan şükran günü tatili sürecinde de aynı beklenti yarattı. Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Şükran günü dolayısıyla ABD’de geçen kripto para işlem hacimlerinde artış beklediklerini söylerken, “Bireysel ve kurumsal alıcıların Bitcoin aldığı şu günlerde 63 bin dolar seviyelerine yükseliş gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde” şeklinde yorumladı.

Bitcoin de ralli bekleniyor!

ABD piyasaları şükran günü tatili nedeniyle bugün tam gün yarın ise yarım gün kapalı olacak.

BİTCOİN VE ETHEREUM FİYATLARINDA SON DURUM

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) fiyatları, bugün içerisinde en çok 58 bin 491 dolar seviyesini, en az ise 56 bin 883 dolar seviyesine ulaşırken saat 14.28 itibarıyla yüzde 0,96 oranında yükselişle 57 bin 960 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin son 7 günlük işlemlerde yüzde 3 civarında değer kaybederken; piyasa değeri 1.09 trilyon dolara düştü. İşlem hacmi en fazla ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 2,58 oranında yükselişle 4 bin 376 dolar seviyesinde işlem görüyor.

BİTCOİN’DE ŞÜKRAN GÜNÜ RALLİSİ GELEBİLİR

Beste Naz Süllü - Huobi Global Araştırma Müdürü:

Dünya Meta ismini Facebook ile duymasının ardından Metaverse’ün anlamı olan kurgusal dünyada hayat akışı oldukça hızlı ilerliyor. Decentraland’de 2,43 milyon dolara arsa satılırken, bu fiyat San Francisco veya New York’ta normal bir ev fiyatının oldukça üzerinde. Hali hazırda hem ABD hem de Kanada’da konut fiyatları enflasyonla boğuşup, konut fiyat endeksleri zirve yaptığı 2007 kriz yılından öncesinin çok çok üzerindeyken, yatırımcılar fiziki arsa veya ev almak yerine metaverse dünyasından arsa alımlarına yöneldiler.

Bitcoin de ralli bekleniyor!

Oyun sektörünün öncülük ettiği Metaverse’de yer alan oyun coinleri MANA-AXIS-SAND-GALA ve ENJ fiyatları oluşan bu talep nedeniyle son haftalarda rekor üstüne rekor tazeliyor. Diğer yanda Şükran Günü tatili ABD’de bugün başlıyor. İnsanların evde geçirdikleri zamanda ve tatillerde kripto para işlem hacimlerinin pandemi döneminde oldukça arttığına şahit olduk. Şükran günü dolayısıyla ABD’de geçen kripto para işlem hacimlerinde artış bekliyoruz.

Bitcoin de ralli bekleniyor!

Son iki haftadır balina olarak adlandırılan büyük hesapların da yüklü alımları dikkat çekiyor. En büyük üçüncü balina hesap son 11 gün içinde 375 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) alımı gerçekleştirdi. Her ne kadar Hindistan’da şubat ayında kripto paralara kısıtlama getirmek için toplanılacak olsalar da 55 bin 600 dolar desteği şimdiye kadar gayet güçlü bir şekilde çalıştı. Bireysel ve kurumsal alıcıların BTC aldığı şu günlerde 63 bin dolar seviyelerine yükseliş gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde."

Düşüşün en temel sebebinin tahvil gibi risksiz finansal varlıkların getirilerinin artması ve enflasyonun 2022'nin ortasından itibaren düşeceğini belirten ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın söylemleri olduğu belirten Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, “Çünkü yüksek faiz ortamında altın kadar deflasyonist olan kripto paralar da rağbet görmüştü. Zincir verileri bize kısa vadeli yatırımcıların satışa yöneldiklerini gösteriyor” dedi.

Bitcoin ve kripto paralarda kayıp yüzde 20'ye ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön