20 / 04 / 2024

Bitcoin'de ayı korkusu!

Bitcoin'de ayı korkusu!

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Bitcoin'de Salı günü meydana gelen düşüşle birlikte yatırımcılar ayı piyasası korkusu yaşıyor. 



Pandeminde ortaya çıkan varyantların ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyebileceğine yönelik endişeler ve ABD’de enflasyona yönelik yükselen riskler sebebiyle küresel hisse senedi piyasaları satıcılı bir seyirde kaldı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ABD borsalarında yönün aşağıya inmesiyle birlikte Borsa İstanbul’da da son günlerde meydana gelen yükseliş hareketi bitti. 27 Temmuz’da 1.342 puandan yükselişe geçen BİST 100 Endeksi, 2 Eylül’de 1.485 puana ulaşmıştı. Fakat yurtdışından esen olumsuz havayla endeks yeniden 1.440 puanın altına düştü. 

Bitcoin de ayı korkusu!

Kriptoda dalgalanmalar yaşanıyor

Salı günü Bitcoin’de meydana gelen sert düşüş de kripto para piyasasını etkiledi.  21 Temmuz’da 29 bin 300 dolar seviyelerinden yükselişe geçen Bitcoin, 7 Eylül Salı günü 52.920 dolara ulaştı. Yaklaşık 1.5 ayda yüzde 80’e yakın değer kazanan Bitcoin bir anda 42 bin 843 dolara düştü. Bitcoin’de meydana gelen gerileme diğer kripto paralarda da panik satışlara neden oldu. Yaşanan bu hızlı geri çekilme akıllara Nisan ayı ortasında başlayan ve Temmuz sonuna kadar süren düşüş trendini getirdi. Yatırımcılar bir anda "yeni bir ayı piyasasına mı giriyoruz?" sorusunu sormaya başladı.

Bitcoin de ayı korkusu!

Kripto paralar için kritik zaman 

Bitcoin’deki sert düşüş sonrasında yeni bir düşüş trendine girildiğini söylemek erken. Fakat zorlu bir sürecin başladığı belirtilebilir. Çünkü Türkiye’nin de üyesi olduğu Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto paralara yönelik yapacağı düzenlenmeler için geri sayıma başlandı. Ekim-Kasım aylarında açıklanması beklenen bu düzenlemeler kripto paralar için kritik öneme sahip. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemelere yönelik beklentilerin bir satış baskısı yaratması beklenmiyor. Hatta Ekim-Kasım aylarına kadar kripto paralarda yukarı yönlü hareketin hızlanarak devam edeceğini bekleyenlerin sayısı da oldukça çok.

48 bin dolar oldukça önemli

Kısa vade için Bitcoin’in 48 bin dolar seviyesini geçip geçmeyeceği önemli. Bu seviyenin üzerine kalıcı olarak çıkılmaması durumunda 43 bin puan seviyeleri yeniden ortaya çıkabilir.

Buranın altında ise bir diğer güçlü destek noktası 37 bin dolarda bulunuyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 48 binin üzerinde kalınması durumunda yükseliş 60-64 bin dolardaki direnç noktalarına kadar sürebilir. Daha yukarılarda ise 80 bin 100 bin dolar yeni hedefler. Bu noktada şu uyarıyı yapmakta yarar var. Kripto paralarda sert fiyat hareketleri yaşanabiliyor. Dolayısıyla toplam tasarruflarınızın küçük bölümüyle bu piyasalarda işlem yapmak gerekiyor.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön