29 / 03 / 2024

Bitcoin'de 100 bin dolar beklentisi!

Bitcoin'de 100 bin dolar beklentisi!

Söz konusu olan bir trend analizi ise altcoinler için vakitin henüz erken olduğu belirtiliyor. Altcoin'lerdeki ralli sinyali için Bitcoin’in yüksek bir fiyattan yataya düşmesi beklenmekte. Ancak Bitcoin'de beklentiler artıyor. Bitcoin'in rallinin başında olduğu belirtiliyor.



Bitcoin, özellikle ABD’den beklenen haberlerle tahminlerden farklı bir hızla 50 bin seviyesini geçti. Dünya Gazetesi'nden Barış Erkaya'nın haberine göre; 50 bin seviyesi, 40 binlere doğru geri çekilmiş Bitcoin için aşılması zor bir direnç şeklinde belirtilse de buranın hızlıca aşılması çok ama çok kolay oldu. Ancak bu hareket şu anlık sadece BTC yatırımcılarını mutlu etti. Çünkü Bitcoin’deki artış altcoinlerin (bazı istisnalar hariç) bırakın değer kazanmayı çoğunlukla değer kaybetmesine sebep oldu. 

Aslında bu değer kaybının yaşanması da gayet doğal. Çünkü eğer kripto paralar için büyük beklentiler bulunuyorsa bütün sermaye önce amiral gemi olan hacimli Bitcoin’in oluyor. Ayrıca kurumsal yatırımcıların birkaç istisnai altcoin hariç yatırımda bulunmayo kabul ettikleri tek kripto para da Bitcoin.

Bitcoin de 100 bin dolar beklentisi!

Durum böyle olunca altcoinlerin değerlenebilmesi için Bitcoin’de beklentinin en azından kısa vadede bitmiş olması gerekli. Böylece BTC’de elde edilen karın hiç olmazsa bir kısmının altcoinlere kayması ve bu kez daha riskli fakat daha yüksek bir getirinin peşine düşülmesi mümkün hale geliyor.

Peki BTC’deki beklenti sona erdi mi? Tam tersine Bitcoin için yeni bir rallinin başında olunduğunu belirtenler büyük çoğunlukta. Hedef gösterilen nokta ise önce 60 bin ve sonrasında 100 bin dolar seviyeleri oldu.

BTC YATAYA GİRMEDEN ASLA

Altcoin zamanlamasını kripto para analistleri BTC dominance, yani Bitcoin’in piyasa hakimiyeti göstergesi ve Altcoin Season Index yani altcoin mevsimi indeksi ile izliyor.

Bitcoin de 100 bin dolar beklentisi!

Bitcoin’de dominasyon yeterince artış gösterdiğinde (yüzde 60-70’lere) altcoinlere bir kayış yaşanma olasılığı yükseliyor. Bir hatırlatma: BTC dominance hala yüzde 40’lı seviyelerde. Örneğin piyasada en yüksek performans gösteren 50 altcoin eğer Bitcoin’den yüksek performansa sahipse bu, altcoin sezonunun başladığına ilişkin önemli bir işaret  şeklinde görülüyor. Çünkü binlerce altcoinin yer aldığı kripto para piyasasında artık altcoinlerde yavaş yavaş bütün zamanların en yüksek seviyeleri de aşılıyor. Elbette bu durumun istisnası olan altcoinler de bulunuyor. Ancak eğer söz konusu olan bir trend analizi ise altcoinler için henüz zamanı değil. 

ABD'de kripto paralara yönelik kararname hazırlanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön