26 / 04 / 2024

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.



IMF Para ve Sermaye Piyasaları Dairesi Başkanı Tobias Adrian ile Para ve Sermaye Piyasaları Dairesi Başkan Yardımcıları Dong He ve Aditya Narain, kripto para düzenlemeleriyle ilgili ortak bir blog yazısı yazdı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; IMF yetkilileri, söz konusu yazıda, küresel kripto para piyasalarındaki düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğinin altını çizdi. 

IMF den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Kripto varlıklara ilişkin ürün ve hizmetlerin son senelerde hızla büyüdüğü vurgulanan yazıda, bunların düzenlenmiş finansal sistemle bağlantılarının arttığı vurgulandı. 

Yazıda, politika yapıcıların pek çok faaliyetin düzenlenmemiş olduğu bu gelişen sektörden kaynaklanan riskleri izlemekte zorlandığına dikkat çekilerek, bu finansal istikrar risklerinin bazı ülkelerde yakında sistemikleşebileceği belirtildi.

IMF den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozan sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine vurgu yapılan yazıda, IMF'nin görevinin uluslararası para ve finansal sistemin istikrarını korumak olduğuna, kripto varlıkların sistemi derinden değiştirdiğine vurgu yapıldı. 

Yazıda, IMF'nin kripto para varlıklarına ilişkin etkili bir düzenleyici yaklaşım geliştirmek için Finansal İstikrar Kurulu ve uluslararası düzenleyici topluluğun diğer üyeleriyle yakın bir şekilde çalışmayı planladığının altı çizildi.

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Milyarder iş insanından Bitcoin tahmini!

Kripto paralar Türkiye için neden önemli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön