24 / 04 / 2024

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doları aştı!

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doları aştı!

Kripto para piyasanın toplam değeri, Bitcoin ve diğer sanal paralarla beraber Mayıs'tan bu güne ilk kez 2 trilyon dolar düzeyini geçti. Bütün kripto para birimlerinin toplam değeri cumartesi günü 2.02 trilyon dolara çıkarak dünya ekonomisindeki yerinin kalıcı olduğu sinyalini verdi.



Kripto para piyasanın toplam değeri, Bitcoin ve diğer sanal paralarla beraber Mayıs'tan bu güne ilk kez 2 trilyon dolar düzeyini geçti. Euronews'te yer alan habere göre; bütün kripto para birimlerinin toplam değeri cumartesi günü 2.02 trilyon dolara çıkarak dünya ekonomisindeki yerinin kalıcı olduğu sinyalini verdi.

Pazar günü hafifçe 1,96 trilyon dolara gerileyene kadar bu seviyenin etrafında dolaşan kripto piyasasında Bitcoin'in tek başında piyasa değeri 863 milyar dolar oldu ve onu 370 milyar dolarla ether izledi.

Temmuz 2021'de 30 bin doların altına düşen Bitcoi,'in pazar günü yaklaşık 46 bin dolardan işlem görmesiyle yeniden hareketlendi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doları aştı!

Analistler, kripto varlıkların neden ve nasıl yeniden toparlanmaya başladığını anlamakta zorluk çekerken bazı uzmanlar, Elon Musk'ın kripto para yorumlarının ve adımlarının ciddi katalizör görevi gördüğünü söylüyor.

Örneğin; Temmuz 2021'de bir bitcoin konferansında Tesla'nın daha çevre dostu olduğunda yeniden Bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceğini söylemesinden sonra bunda rolü olduğuna öngörülüyor.

Kurumlar kripto piyasası ile ilgileniyor fakat daha fazla gözetim isteniyor

Bahar aylarındaki fiyat gerilemelerine karşın kurumlar da kripto piyasası ile ilgilenmeyi sürdürüyor. Insider, Temmuz'da JPMorgan'ın finansal danışmanlarına tüm varlık yönetimi müşterilerinin kripto para birimi fonlarına erişmesine imkan sunmak için yeşil ışık yaktığını duyurdu.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doları aştı!

Kripto para birimleri, artan düzenleyici baskılarına rağmen artışa devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki kanun koyucular da başta kripto türev borsaları konusunda endişe duyuyor.

Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto üzerinde daha fazla gözetim istediğine dikkat çekti.

ABD'nin SPK'sından kripto paralar için uyarı!

Kripto paralar değerlenecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön