20 / 04 / 2024

Kripto parada bir vurgun daha Şirket Türkiye’de de işlem yapıyordu

Kripto parada bir vurgun daha Şirket Türkiye’de de işlem yapıyordu

Türkiye'de de faaliyet yürüten ve Minex Partner platformuna yüksek kazanç umuduyla paralarını yatıran yüzlerce kişi, paralarını çekemeyince savcılıklara şikayet yağdırdı. 24 hazirandan beri erişim sorunu yaşanırken vurgunun ne boyutlarda olduğu ise bilinmiyor.



Platformun reklamında oynayan fenomenlere de ulaşan mağdurlar, onlardan da olumlu bir cevap alamadı.
Yaptıkları girişimlerden sonuç alamayan yatırımcılar savcılıklara giderek suç duyurusunda bulundular. Savcılığa başvuran yatırımcılar, “Minex Partner’in mobil uygulamasından paramızı görebiliyoruz ama işlem yapmaya çalıştığımızda bir sonuç elde edemiyoruz. Paramızın bize iade edilmesini istiyoruz” dediler. Şu ana kadar 88 kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu, 250 kişi ise CİMER’e başvurdu.

Minex Partner kullanıcılarından Ersen Şener de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sosyal medyada Minex Partner’in reklamlarını görüyordum, fenomenlerin oynadığı reklamlarla da tanıtımını yapıyordu. Ben de onlara güvendim. Önce düşük miktarda yatırım yaptım, vadesi dolunca tüm paramı çektim. Sorunsuz işlem yapabildiğim için bir süre sonra güvenim arttı. Daha sonra sisteme 5 bin 390 Dolar yatırdım. En son 15 Haziran’da mobil uygulamadan işlem yaptım şimdi ise yapamıyorum. Sistemin çalışmadığından haberi olmayan insanlar bile var. Mağdurlar olarak açtığımız gruplara gelip insanlar ‘işlem yapamıyorum paramızı nasıl kurtarabiliriz’ diyorlar. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. İçerde 350 bin dolar parası kalanlar bile var. Ev kirasını ve kredilerini ödeyemeyen birçok insan var. Çoğu kullanıcı utandığından konuşmak dahi istemiyor. Şu anda savcılığa başvurmuş 88 arkadaşımız var. Her geçen gün bu sayı artıyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön