19 / 04 / 2024

Kripto paralar düşer mi, yükselir mi? İşte Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum 

Kripto paralar düşer mi, yükselir mi? İşte Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum 

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle dalgalı bir şekilde hareket eden kripto para piyasasında son saatler sakin geçti. Saat 11:30’dan itibaren piyasalar binde 7 düşüş gösterse de, 2 trilyon doların üzerinde kalmayı başardı.



Bitcoin’deki düşüş yüzde 1,5 olurken, BTC’nin fiyatı 43 bin 545 dolara kadar inerken, piyasa hâkimiyeti yüzde 41,31’e kadar geriledi. Piyasaların üzerinde yükseliş sergileyen Ethereum’un fiyatı ise yüzde 2,7 azalarak,  2 bin 912 dolar oldu. Son saatleri sakin geçiren Ripple ise binde 2 düşerek, 77 centten işlem gördü.

Az da olsa gerileyen Dogecoin’in fiyatı ise yüzde 1,1 düşüşle 13 centte kaldı.  

KRİPTO PARALAR DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın yaptırımlarla tırmanmasının ardından kripto paralarla ilgili konuşan Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, ABD Başkanı Joe Biden’ın hazine sekreteri Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell ile Rusya’nın kripto paralarla yaptırımlardan kaçmasının engellenmesi üzerine konuştuğunu söyleyerek, bu durumun da akıllara kripto para borsalarına engelleme ve Ruslara ait hesapların dondurulması gibi konuları getirdiğini ifade etti.

Borsalardan önce Rus hesaplarının dondurulması yönünde Volodimir Zelenski’nin taleplerinin olduğunu vurgulayan Süllü, bu talebin reddedildiğini anımsattı. Rus hesaplarının dondurulması durumunda Rusların bir kısmının pozisyonlarını bozabileceğini ve birikimlerini nakte çevirmek isteyebileceğini aktaran Süllü, SEC’in de bu kez NFT yaratıcılarına ve pazar yerlerine ilişkin inceleme başlattığına dikkati çekti.

 Kripto paralar düşer mi, yükselir mi? İşte Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum 

Kripto paraların jeopolitik gerginlikler ve savaş riski ile regülasyon korkusu arasında yaylım ateşinde kaldığını anlatan Süllü, buna karşın Bitcoin’in 43 dolar ile 45 bin dolar aralığında işlemlerini sürdürdüğünü anımsattı.

Gündemin sıcaklığı ve tansiyonu nedeniyle yakın bölgelere stop loss girmekte fayda olduğunu anlatan Süllü, 43 bin dolar ve 40 bin 600 dolar ana desteklerinin altına zarar kesin mutlaka korunması gerektiğini ifade etti.

Süllü, bugün endeksler tarafında önemli bir risk iştahının bulunduğunu vurguladı.

Öte yandan analizler, ABD’nin kripto paralara yönelik sert önlemler getirmesi durumunda düşüşün görülebileceğini söylüyor…

Kripto paralar savaştan nasıl etkilendi? Bitcoin değer kaybedecek mi? Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön