16 / 04 / 2024

Kristal Kule’de Otis Türkiye imzası!

Kristal Kule’de Otis Türkiye imzası!

Lider ve öncü asansör firması Otis, İstanbul Levent’te inşa edilen ‘Finansbank Kristal Kule’ için dizayn ettiği ‘hızlı’ ve ‘akıllı’ asansör sistemi ile yeniliklere imza atmaya devam ediyor.



Otis Türkiye’nin, 7 metreyi 1 saniyede katederek ‘Türkiye’nin en hızlı asansörü’ unvanını elde eden ‘Akıllı Yolcu Yönlendirme’ sistemine sahip asansörleri, binadaki trafik akışını en pratik şekilde sağlıyor. Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, “Asansör sistemlerinde geldiğimiz son teknolojiyi, İstanbul’un kalbinde yer alan prestijli bir binada daha hayata geçirdik. İlk kez Levent 199’da kurduğumuz, 7 metreyi 1 saniyede kateden Türkiye’nin en hızlı asansörlerini, bu projede de kullandık. Yüksek binalardaki ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatan yeni nesil asansör ve yürüyen merpen ünitelerimizi; Türkiye’nin yanı sıra, başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere, Avrupa, ABD ve Avustralya’daki önemli projelere özel üretiyoruz” dedi. 


Kristal Kule'nin yeni sahibi Katarlılar oldu!



26 asansör ve 6 yürüyen merpenle hızlı ve konforlu ulaşım 

Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projenin seçildiği ‘Emporis Gökdelen Ödülü 2014’ sıralamasında, dünyanın en iddialı gökdelenleri arasında 7’inciliğe değer görülen ‘Kristal Kule’de, 26 asansör ve 6 yürüyen merpen olmak üzere toplam 32 ünite inşa edildi. Finansbank Genel Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği ‘Kristal Kule’, biri 35 diğeri 12 katlı iki ofis binası ile bu binaları arsa boyunca birbirine bağlayan yatay podyum yapısından oluşuyor. Farklı noktalardan bakıldığında, ayrı perspektifler sunan Kristal Kule, günümüzdeki gökdelen mimarisinden farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Kulenin üst bölümünde 1 saniyede 7 metre kateden, 1600 kg taşıma kapasiteli 4 ünite asansör bulunuyor. Alt bölümde bulunan 4 ünite yolcu asansörü de 1 saniyede 3,5 metre katediyor. Asansör ve yürüyen merpenlerdeki yoğunluğu izleyen EMS Panorama sisteminin de bulunduğu üniteler ile binadaki ulaşım daha akıcı, konforlu ve güvenli bir şekilde sağlanıyor. 


‘Compass’ sistemi uzun asansör kuyruklarını azaltıyor

‘Kristal Kule’ projesinde bulunan ‘Akıllı Yolcu Yönlendirme’ sistemi ‘Compass’, yüksek binalardaki düşey trafiği azaltıyor. Uzun asansör kuyruklarını, ara durakları ve ekstra bekleme sürelerini minimuma indiren sistem, asansörlerin daha verimli çalışması sonucu yaklaşık yüzde 27 daha az enerji tüketilmesini sağlıyor. ‘Akıllı Yolcu Yönlendirme’ sistemi, hem son kullanıcıları hem de binayı segmentlere ayırıyor, asansörlerin kabinlerinin o anda içindeki yolcu adedini de değerlendirerek en uygun atamayı yapıyor. 


‘Compass’ sistemi Finansbank Kristal Kule’nin yanı sıra, Levent 199, Spine Tower gibi önemli projelerde başarıyla uygulandı ve Emaar Square için gelişmiş ‘Compass Plus’ montajı devam ediyor.



Geri Dön