26 / 04 / 2024

Kriz filan dinlemeyip otomobile milyonlar verdiler

 Kriz filan dinlemeyip otomobile milyonlar verdiler

Ağustos ayında 133 kişi aralarında Porsche, Maserati, Jaguar, Ferrari gibi markaların olduğu otomobillere milyonlarca lira verirken yüzde 220'ye varan oranlarda vergi ödedi.



Enflasyonun önlenemeyen yükselişi karşısında orta sınıf otomobiller yatırım aracına dönüştü. İkinci el otomobil fiyatları bile el yakmaya başladı. Geniş kitleler için sıfır otomobil satın almak hayal olurken ODD'nin açıkladığı Ağustos ayı rakamlarındaki lüks ve spor otomobil satışları dikkat çekti. Ağustos ayında 133 kişi süper lüks otomobil satın aldı ve yüzde 60 ile 220 arasında değişen oranlarda vergi ödedi. Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerine göre toplam 133 kişi fiyatları 2,5 milyon liradan başlayıp 15 milyon liraya kadar çıkan lüks otomobillerden satın aldı. Lüks otomobillerden motor hacmine göre yüzde 60 ile yüzde 220 arasındaki oranlarda değişen özel tüketim vergisi (ÖTV) ödendi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerine göre Ağustos ayında 43 kişi Porsche marka, 37 kişi Maserati markalı, 28 kişi Jaguar, 21 kişi Lexus marka, 2 kişi Bentley markalı, 1 kişi Ferrari ve 1 kişi de Aston Martin marka otomobil satın aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön