24 / 04 / 2024

Kriz nedeniyle ABD turlarına ilgi azaldı!

Kriz nedeniyle ABD turlarına ilgi azaldı!

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Amerikan Hükümeti'nin kepenk kapatmasının ardından, Türk tatilcilerin ABD turlarına olan ilgilerinin azaldığını ve taleplerini Brezilya-Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerine kaydırdığını söyledi..



AMERİKAN Hükümeti'nin kepenk kapatmasının ardından, ABD turlarına olan ilginin azaldığı belirtiliyor. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, ABD'de ekonominin durma noktasına gelmesi ve turistik mekanlara girişin yasaklanması gibi durumların turlara olumsuz etki yaptığını belirtti. Çilsal, "Şu anda ilgi azalsa da Amerikan Konsolosluğu'nun Türk tatilcilere uzun süreli vize uygulaması sayesinde ABD turlarının eski popülaritesine dönmesini bekliyoruz" dedi. 


Kriz nedeniyle kapalı olan Özgürlük Anıtı'nı, ulusal parkları ve müzeleri göremeyen turistler hayal kırıklığı yaşıyor. Savunma, havalimanları, sınır kontrolü, yargı sistemi, sosyal güvenlik ödemeleri gibi 'hayati' kurumlar hariç, diğer kurumlarda da turistler bilgi alacak yetkili bulamıyor. 


Çilsal, Türk tatilcilerin ABD'deki son yasananların ardından taleplerini Brezilya-Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerine kaydırdığını söyledi. 



Vatan


Geri Dön