27 / 04 / 2024

Krizde 10 bin yataklı 34 turizm tesisi el değiştirdi

Krizde 10 bin yataklı 34 turizm tesisi el değiştirdi

AKTOB tarafından Ekin Grubu Araştırma Birimi'ne yaptırılan araştırma 1 yılda toplam yatak kapasitesi 10 bini aşan 34 tesisin el değiştirdiğini ortaya koydu



Krizde Türkiye'de turizm tesisleri el değiştirmeye devam etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Ekin Grubu Araştırma Birimi'ne yaptırılan araştırma 1 yılda toplam yatak kapasitesi 10 bini aşan 34 tesisin el değiştirdiğini ortaya koydu. 27 tesisin işletmesi el değiştirirken 7 tesis ise mülkiyetinde değişikliğe gitti. El değiştiren otellerin büyük çoğunluğunu Antalya, Marmaris, Çeşme'deki oteller oluşturuken İstanbul ve Ankara'da iş otelleri el değiştirdi. Yönetim değişikliğine giden oteller arasında Rixos, Rus Intourist Hotel Management ve Noa Hotels başı çekti. Rus Mirax grubunu işletmesinde olan Sungate Port Royal ile Ankara'daki Grand Otel de el değiştiren büyük işletmeler oldu. Her iki otelin işletmesi Rixos'a geçti.

NOA HIZLI ÇIKTI
Marmaris'te 18 yıl önce başlandığı halde halen bitirilemeyen Keyland Oteli en ilginç el değiştirmelerden... Araştırmada, Aska Hotels yeni işletmelerde tesis sayısını 8, Noa' da 9'a çıkardı. 2008 başında Justiniano Otelleri'nden 5'inin işletmesini alarak pazara hızlı giren Rus Intourist de işletme sayısını 1'e indirdi.
Sabah


Geri Dön