24 / 04 / 2024

Krizde AVM'lerde büyük fırsat!

Krizde AVM'lerde büyük fırsat!

'Alışveriş İçin Gün Bugün' kampanyası ile 65 bin mağazada yüzde 90'lara varan indirim uygulanacak



İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığında toplanan 24 sivil toplum kuruluşu, piyasadaki çarkların dönmesi için Alışveriş İçin Gün Bugün kampanyası başlattı. İBB Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, alışverişi teşvik kampanyasına 'Birlikte Hareket-Hepimize Bereket' sloganı ile start verdiklerini söyledi.
EKİM VE KASIMDA TALEP DÜŞTÜ

İnsanların yarın ne olacak endişesiyle İstanbul'da ekim ve kasım ayında iç talebin net bir şekilde düştüğünü belirten Yalçıntaş, bu durumun ekonomi için krizden daha büyük bir tehlike olduğunu vurguladı. Yalçıntaş, 'Yarın piyasalarda yaprak kıpırdamaz duruma gelirse kendi krizimizi oluştururuz. Buradan yola çıkarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya her sektörden katılım var. Toplam 65 bin satış noktasında yüzde 10 ile 90 arasında değişen oranlarda indirim uygulanacak" dedi.


Türkiye'ye yayılacak


Bu hafta sonu başlayacak alışveriş kampanyası Kurban Bayramı'nı da içine alacak şekilde yaklaşık bir ay boyunca sürecek. Kampanya 24 derneğin temsil edildiği 14 binden fazla firma ve 65 binden fazla satış noktasını kapsıyor. Herkese açık olan kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılması bekleniyor.

Gemimizi kurtaralım
İBB Başkanı Kadir Topbaş 'Psikolojik olarak durgunluğa geçmeyelim, bu sıkıntıyı birlikte aşalım. Aksi takdirde sonuçları hepimizi etkileyecek. Gemisini kurtaran kaptan devri bitti. Şimdi gemimizi kurtaralım, ekonomimizi kurtaralım" dedi.
Yenişafak



Geri Dön