26 / 04 / 2024

Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi açıldı!

Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nin açılışı gerçekleşti.




Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, İstanbul’daki en modern öğretmenevlerinden biri olarak hizmet verecek olan Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nin açılışı gerçekleşti. Öğretmenevinin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin babası Mehmet Zeki Sekin’in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Özdoğanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz,  Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’ni hizmete sunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında şu açıklamaları yaptı: “ Öğretmenevimiz, eğitim camiasına, Küçükçekmece’ye, İstanbulumuza hayırlı uğurlu olsun. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Babasının ellerinden öpüyorum. Şehit Fethi Sekin Öğretmenevimizin içerisinde aynı zamanda akşam sanat okulu da yer almaktadır. Burası, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza konaklama ve eğitim konularında destek olacaktır. Amaç, eğitim ailemizin daha iyi koşullarda eğitim vermesini sağlamaktır. Daha yapacak çok şeyimiz var. Allahın izniyle onları da yerine getireceğiz”



“ESERİN İSMİ DE KENDİSİ KADAR GÜZEL”


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Küçükçekmece bizim en kalabalık ilçelerimizden biridir. Her geçen gün öğrenci sayısı nüfusa paralel artmaktadır. Özel okullarımızla birlikte 250 okulumuz var. Sayın bakanımızın da desteğiyle hem arsa üretimi hem okul inşaatında önemli mesafeler kaydediyoruz. İnşallah, burada 16 okul daha yaptığımız takdirde, Küçükçekmece’de çiftli eğitim gören okulumuz kalmayacak. Bunu en kısa zamanda başaracağız. Öğretmenlerimizin de birtakım ihtiyaçları vardı. Belediye başkanımız bu ihtiyacı yaklaşık 6 milyon civarındaki bir harcamayla, 86 yataklı tesisle bir nebze olsun karşılamış oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Küçükçekmece Belediyesi



Geri Dön