25 / 04 / 2024

Küçükçekmece, son yılların gözde ilçesi

Küçükçekmece, son yılların gözde ilçesi

Havalimanından başlayıp Kayabaşı'na kadar ulaşan bir alanda kurulan Küçükçekmece, topraklarının bir kısmını Başakşehir'e bırakmadan önce İstanbul'un en büyük ilçelerinden biriydi. Kalabalık bir nüfusa sahip ilçedeki binaların yüzde 60'a yakını kaçak yapıl



Son yıllarda TOKİ'nin Halkalı'da yaptığı toplu konutlarla önemli bir gelişme kaydeden Küçükçekmece, göl kenarlarının gezi parkı olarak düzenlenmesiyle rağbet gören ilçeler arasına girdi. Küçükçekmece'nin en büyük sorunlarının başında kaçak yapılar geliyor. Deprem tehlikesi yaşanmasına rağmen güçlendirme yapılamayan binalar gelecek adına sıkıntı oluşturuyor. Aziz Yeniay başkan seçilene kadar bir köy görünümünde olan Küçükçekmece, beş yıl içerisinde şehirleşmede önemli mesafe kat etti. Yeni yapılan sinema salonları, tiyatro, kültür merkezi, alışveriş merkezi, kapalı spor salonları, yüzme havuzlarıyla İstanbul'un sayılı ilçeleri arasına giren Küçükçekmece, partilerin seçimde ağırlık verdikleri ilçelerden biri oldu. İlçe genelinde yaşayanların çoğunu Tokatlılar oluştururken Sefaköy ve Sultanmurat civarında göçmen vatandaşlar, İnönü Mahallesi'nde ise Sivaslıların nüfus oranı fazlalık gösteriyor. İlçede kaçak yapılaşma probleminin yanında trafik, otopark ve yeşil alan sorunu yaşanıyor.

AK PARTİ

Aziz Yeniay

Yeni dönemde iş ve aş üreteceğiz

Başkanlığa ikinci kez aday olan Aziz Yeniay, bu seçimde rekor bir oyla seçimi kazanmayı bekliyor. Beş yıl içerisinde 2,5 katrilyonluk yatırım yaparak 313 proje tamamlayan Yeniay, "5 yıl öncesinin Küçükçekmece'si sinema salonu, tiyatro salonu, kültür merkezi, alışveriş merkezi, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, parkları, altyapısı olmayan, ulaşımı yetersiz bir ilçeydi. Gölü kirletilmiş, gölünün kenarına inilemeyen bir Küçükçekmece vardı. 5 yıl önce illegal yapılaşmanın olduğu, kaçak bir Küçükçekmece vardı. Küçükçekmece Belediyesi de Türkiye'nin en borçlu belediyesiydi." diyerek, bugün ilçenin en gözde yerlerden biri olduğunu ifade ediyor. Yeniay'ın önümüzdeki dönem için birbirinden farklı ve çoğunluğu sosyal içerikli projeleri var. "360 derece belediyecilik" sloganıyla seçmenlerinin karşısına çıkan Yeniay, dev projeleriyle Küçükçekmecelilerden tekrar görev istiyor. Yeniay'ın projeleri arasında engelli vatandaşlara hizmet edecek meslek edinme, terapi, üretim ve pazarlamaya yönelik alanlar içerecek bir engelliler kasabası inşası, Atakent Mahallesi'nde "hobi bahçesi" kurulması bulunuyor. Eski Halkalı Çöplüğü'nün bulunduğu alanda ise Tema Park projesi var. Yeniay, 5 yılda ulaşımdan sağlığa, üstyapıdan altyapıya, kültür ve sanat merkezlerinden çevre yatırımlarına kadar ilçenin çehresini değiştirdiğini ifade ediyor. "İlçemiz özel sektör girişimcilerinin de dikkatini çekmekte ve birçok yatırımları yapmak için bizimle irtibat kurmaktadırlar." diyen Yeniay, "Bütün bunlarla halkımıza yeni iş sahaları açmış olacağız." diyor.

SP

Şinasi Başaran

Milli Görüş'le yöneteceğiz

Saadet Partisi'nin Küçükçekmece Belediye başkan adayı Şinasi Başaran, 1959 Bayburt doğumlu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Başaran, bir süre öğretmenlik yaptı. Başaran, "İlçemizle ilgili en önemli teklifimiz şudur: Sorunlarımızı mahalle merkezli çözmek istiyoruz. Önem ve önceliğe halkımızın karar verip denetleyebileceği, işleyen sivil bir mekanizma kuracağız. Azasıyla birlikte her mahalle muhtarımız rey ve katkı sahibi olacak, birlikte başaracağız." diyerek seçmenlerden destek istiyor.

CHP

Nurettin  Şen

Yeniay'ı, ilçeyi

KİPTAŞ'a peşkeş

çekmekle suçluyor

1947 Makedonya doğumlu Nurettin Şen, altı yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Şen, 1972 yılından bu yana serbest muhasebeci olarak çalışıyor. 1994'te SHP'den Küçükçekmece belediye başkanı seçilen Nurettin Şen, bir dönem ilçeyi yönetti. Tecrübelerine güvenen Şen, katılımcı bir belediyecilik, temiz siyaset, dürüst yönetim ve açık toplum anlayışı vaadinde bulunuyor. 29 Mart seçimlerini kazanarak, Küçükçekmece'yi aydınlık bir geleceğe kavuşturmak istediğini belirten Şen, Aziz Yeniay'ı eleştiriyor ve Küçükçekmece'de boş arazi bırakmadığını, bunları plansız bir şekilde TOKİ'ye ve KİPTAŞ'a peşkeş çekerek bölge halkını büyük sıkıntılara ittiğini ileri sürüyor.

MHP

Zahir Aydınlıyurt

'Artık yeter'

diyenlerin oyunu istiyor

1953 Silivri doğumlu MHP adayı Zahir Aydınlıyurt, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. 30 yıldır Küçükçekmece'de yaşayan Aydınlıyurt, ticaretin içinden geliyor. Küçükçekmece'nin sorunlarını bizzat yaşayan birisi olduğunu belirten Aydınlıyurt, "Sorunlarımıza yıllardır çözüm üretmeyen, belediye hizmetlerini geri plana atan, bundan önce ve bugünkü belediye yönetimlerinin aksine, köklü değişimler ve kalıcı çözümler üretmek için, ilçemiz insanı, esnafı, dernekleri, kulüpleri, kadını-erkeği, genci-yaşlısı, öğrencisiyle gerçekten birlikte yönetmeye adayım." diyor. Aydınlıyurt, "Belediyecilik hizmeti yaptığını sanan, yönetimleri eleştirmekten bıkmış, insanlara 'Yönetenleri beğenmiyorsan, yönetime talip ol' diyor ve herkesi belediyeyi birlikte yönetmeye çağırıyorum." diyerek oylarını istiyor.

Zaman

Geri Dön