25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'ye 7 afet konteyneri alındı!

Küçükçekmece'ye 7 afet konteyneri alındı!

Deprem, sel ve yangın gibi olası bir afet sonrasında vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan afet konteynerleri belirlenen güvenli yerlere yerleştirildi...




Deprem, sel ve yangın gibi olası bir afet sonrasında vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan afet konteynerleri belirlenen güvenli yerlere yerleştirildi.


İstanbul Aydın Üniversitesi ve Mavi Hilal Vakfı işbirliğiyle İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) projesi kapsamında alınan afet konteynerlerinin yerleştirilmesine, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Çıkrıklık ve Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca katıldı. Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne yerleştirilen konteyner önünde konuşan Besim Müftüoğlu, deprem gibi afetler sonrasında insanların paniklediğini belirterek, “Toplanma alanları belirlemek olası bir afet sonrasında çok önemli. İnsanlar paniğe kapıldıkları için afet sonrası çalışmaları engelleyebiliyorlar. Küçükçekmece Belediyesi olarak biz bu alanları belirlemeye devam ediyoruz.”dedi. Ayrıca Müftüoğlu, böylesi acil durumlarda konteynerlerin de çok işe yarayacağını belirtti.


Protokol üyelerine konteynerleri tanıtan Sivil Savunma Amiri Süleyman Taşdemir de, güvenlik görevlilerine gerekli eğitimi verdikten sonra anahtarlarını teslim edeceğini söyleyerek, Küçükçekmece’ye 7 adet konteyner alındığını kaydetti.


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile birlikte Akşemsettin İlköğretim Okulu, Söğütlüçeşme İlköğretim Okulu, Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi ve Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu bahçelerine konan konteynerlerin içerisinde herhangi bir afet durumunda gerekli olabilecek her türlü araç ve gereç bulunuyor. Bunlardan bazıları ise şunlar:


“Jeneratör, matkap, el projektörü, el feneri, megafon, ilk yardım çantası, yangın battaniyesi, katlanabilir branda ve sedye, çadır, gaz maskesi, sürgülü merpen, kazma, kürek.”



Gazete Küçükçekmece


Geri Dön