24 / 04 / 2024

Küçükköy Kapalı Spor Salonu'nun temel atma töreni gerçekleşti!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu'nun temel atma töreni gerçekleşti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirilen Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı'nın temeli törenle atıldı.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dünyada kentlerde nüfusun giderek arttığı yüzyılda, yerel yöneticiler olarak bizim, kamu kuruluşlarının, politize olmamış sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının ve halkımızın beraberce kol kola girerek neleri başarabileceğimizi fark etmeye başladık" dedi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı'nın temeli törenle atıldı.


Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve İlçe Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Topbaş, törende yaptığı konuşmada, yapımı bugüne kadar ihmal edilmiş tesislerden birinin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, bunun haklı gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.


İstanbul'un 15 milyon nüfusuyla dünyanın 130 ülkesinden daha büyük olduğuna dikkati çeken Topbaş, İstanbul'un bir ülke özelliği gösterdiğini aktardı.


Şehrin sanayileşmeye başladığı 1940'lı yıllarda maalesef dönemin yönetimlerinin yerleşim alanlarını planlı hale getirmediğini dile getiren Topbaş, "Bugün çözümleri çok daha pahalı olan ve çözmek zorunda olduğumuz sıkıntılarla yaşamak durumundayız. Maalesef geçmişte ihmal edildiği için, sadece barınma ihtiyacı olarak görüldüğü için bugün bu sorunları çözmenin bedel ve maliyetlerini ödemekteyiz" diye konuştu.


- "İstanbul kaos kentiydi"


Modern ve gelişmiş ülkelerin bunu çoktan başardığını anlatan Topbaş, büyük medeniyetler kurmuş millet olarak hak ettikleri yerde olmadıklarını ifade etti.


Geçmişte bir kaos kenti olan İstanbul'un, bugün dünyanın takdir ettiği ve imrendiği bir şehir haline gelmesinde önemli bir mesafe aldıklarını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:


"Dünyada yaşayan tüm insanların kaderleri artık birbirine bağlı. Küçülen dünyada, kentlerde nüfusun giderek arttığı bu yüzyılda, yerel yöneticiler olarak bizim, kamu kuruluşlarının, politize olmamış sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının ve halkımızın beraberce kol kola girerek neleri başarabileceğimizi fark etmeye başladık. Bundan dolayı da gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çöp yığınlarından geçilemeyen, hava kirliliği had safhaya gelmiş, gaz maskelerinin dağıtıldığı, suya erişemeyen bir İstanbul'un bugün Avrupa standartlarını aşan hava temizliğiyle, günde 15 bin ton çöp toplanmasına rağmen dünyanın en temiz kentlerinden biri haline gelmesinde ve özellikle de 15 milyonluk nüfusuyla su problemi yaşamayan bir kentin ortaya çıkmasında bir yönetim anlayışının varlığı bir gerçektir."


AK belediyeler olarak her alanda hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziosmanpaşa ilçe sınırlarının dahil olduğu alanlarda bugüne kadar 1 katrilyon 968 trilyon liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini bildirdi. 


Topbaş, ilçe sakinlerinin gelecekte burada oturmaktan gurur duyacağını anlatarak, şöyle devam etti:


"Her yere ulaşımı metrolarla sağlamaya çalışıyoruz. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro projesi ilçeden geçmekte. Mecidiyeköy'den Kabataş istikametine olan kısmın da ihalesini yaptık. Buradaki istasyondan sizler rahatlıkla denize ulaşmış olacaksınız. Vezneciler'den Arnavutköy ve 3. havalimanına metro çalışmalarımız sürmektedir. Yani artık medeni şehirlerdeki ulaşım sistemlerine Gaziosmanpaşa da kavuşmuş olacak. Bireysel araç tercihi ortadan kalkacak. Bir yaşam kalitesi Gaziosmanpaşa ile buluşacak."


Topbaş, platforma çağırdığı çocuklarla projenin temelini attı. 


- Proje


Yapımına başlanan Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı projesi, toplamda 25 bin 350 metrekarelik bir alanda kurulacak.


Kapalı spor salonu 3 bin 726 metrekare olan yapıda, basketbol, voleybol sahaları, plates salonu, 750 seyirci kapasiteli tribün ve seyirci fuayeleri bulunacak.


Ayrıca, 14 bin 411 metrekarelik zeminaltı otoparkı 283 araç kapasitesine sahip olacak. Pazar yerinde bin 50 pazar tezgahı kurulabilecek.


İki bin 720 metrekarelik gençlik merkezinde de tasarım atölyeleri, derslikler, sergi alanları, 130 kişi kapasiteli konferans salonu ve kütüphane yer alacak.


Memleket


Geri Dön