18 / 04 / 2024

Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi temel atma töreni gerçekleştirdi!

Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi temel atma töreni gerçekleştirdi!

Konya - Karaman Hızlı Tren Projesi temel atma töreni gerçekleştirdi. Basın mensuplarıyla trenle Konya'dan Karaman'a hareket eden Elvan, Çumra İstasyonu' nda, trenden inerek partilileri selamladı.



Basın mensuplarıyla trenle Konya'dan Karaman'a hareket eden Elvan, Çumra İstasyonu'nda, trenden inerek partilileri selamladı. 


Elvan, ardından Karaman Garı'nda düzenlenen Konya-Karaman-Ulukışla-Yeni-Adana Hızlı Tren Projesi'nin Konya-Karaman etabının temel atma törenine katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, bugün önemli bir gün olduğunu ancak geçmişi unutmamaları gerektiğini söyledi.


Bugüne nasıl gelindiğini herkesin çok iyi bildiğini vurgulayan Elvan, "2002 yılında AK Parti iktidarıyla Türkiye'de siyasi ve ekonomik alanda istikrar sağlandı. Bununla birlikte tüm alanlarda, tüm sek reform  hareketleri başladı" dedi.


Elvan, bu girişimlerin en önemlilerinden birinin de ulaştırma sektöründe gerçekleştiğini vurgulayarak, hayal dahi edilemeyen projeleri gerçekleştirmeye başladıklarını, bu projeleri hayata geçirdikçe vatandaşların kendilerine olan güveninin arttığını bildirdi.


AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede istikrarın güçlendiğini dile getiren Elvan, şunları kaydetti:


"Vatandaşla bütünleşmemiz bize daha da güç verdi. Karayolu, demiryolu, havayolu ve denizyollarında Türkiye'nin hayal dahi edemediği projeleri  gerçekleştirmeye başladık. 10-12 yıl önce YHT projesini kim ve hangi parti bir proje olarak sunabilirdi. Bunlar konuşuluyor muydu? Muhalefet liderlerine ve partilerine soruyorum. Bunların böyle bir hayali, düşüncesi var mıydı? İşte biz hayal dediğimiz ne varsa hepsini gerçeğe dönüştürdük. Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaşabileceğimizi kim söylerdi? Karaman'dan Ankara'ya 2 saatten daha kısa bir sürede ulaşacaksınız. Bunları kim düşünebilirdi, AK Parti iktidarı dışında."


- Berkin Elvan'ın ölümü-


Ülkenin istikrarına balta vurmak isteyenlerin, Türkiye'de istikrarsız bir ortam oluşturmaya çalışanların olduğunu anlatan Elvan, şöyle devam etti:


"Tarihimizden geçmişimizden biliyoruz. Milli iradeden hiçbir beklentisi olmayanlar istikrarı bozma yönünde hukuk dışı, yasa dışı iş ve eylemlere girişirler. İşte bugün yapılmak istenen de o. Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi üzücü ama bu çocuğumuzun vefatını kullanıp bunu siyasi bir ranta dönüştürmeye çalışmak kadar da ayıp bir şey olamaz. Ben kınıyorum onları. Hele hele seçim öncesi böyle bir eyleme girişmek, yakıp yıkmak bizim hangi geleneğimizde var? Kamu kurumlarına saldırmak, araçları yıkmak, yakmak... Bu mudur demokrasi, hukuk anlayışı? Bunu nasıl kabul edebiliriz? Hiçbir gelişmiş ve demokratik ülkenin kabul edemeyeceği yaklaşımlardır bunlar. O nedenle hiçbir marjinal gruba prim vermemeliyiz. Eleştirmek istiyorsanız elbette eleştirebilirsiniz. Ona açığız ama yakarak, yıkarak değil. Bu ülke bizim sevgili kardeşlerim, bu ülke hepimizin. Bu ülkeyi tahrip etmeye çalışmak kimsenin hakkı da değildir."


- "Bu bölge Türkiye'nin ikinci Marmara bölgesi olacaktır"


Elvan, temelinin attıkları Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın vatandaşlar ve sanayiciler açısından son derece önem arz ettiğini, bu projeyle Konya ve Karaman'dan çok kısa sürede Mersin ve Adana'ya ulaşma imkanı bulacaklarını dile getirdi.


Sanayicinin daha düşük maliyetle, ürettiği ürününü Mersin limanına ulaştıracağına dikkati çeken Elvan, "Konya ve Karaman'daki sanayicimizin rekabet gücü artacak. Konya-Karaman-Mersin hattı önümüzdeki dönemde orta ve uzun vadede. Türkiye'nin en önemli sanayi ve üretim üstlerinden birisi olacak. Buna hep birlikte şahit olacağız. Demiryolu projemiz Konya ve Karaman sanayisini ayağa kaldıracak. Konya ve Karaman'ı birbirinden ayırt edemeyiz. Sanayicimizle, tesislerimizle bütünleşeceğiz. Bu proje bunu sağlayacak. Bu bölge Türkiye'nin ikinci Marmara bölgesi olacaktır" diye konuştu.


Elvan, hizmet üretmeye devam edeceklerini, destek olduğu sürece hiçbir zaman hiçbir şekilde bu istikrarı bozamayacaklarını dile getirdi.


İstikrarsızlığın, kendi kararını kendi veren bir ülke konumundan çıkmak olduğunu aktaran Elvan, ülkesini seven insanın istikrarsız ülke istemeyeceğini vurgulayarak, 30 Mart seçimleri için destek istedi.


- 102 kilometre olacak hat, saatte 200 kilometre hıza uygun yapılacak


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise Türkiye'nin, demir yollarındaki son 70 yılın ihmalini telafi ettiğini aktardı.


Demiryollarının şehirleri, merkezleri, kültürleri birbirine yaklaştırdığını ifade eden Karaman, "Bu projeyle Karaman'ı sadece Konya, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, İstanbul ile değil Bursa ve Manisa ile yaklaştırma projesidir. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı, 102 kilometre olacak. Mevcut hattın yanına yeni hat yapılacak. Eski hat sökülecek. Son demiryolu teknolojisiyle yapılacak. Saatte 200 kilometre hıza uygun olacak. Hat üzerinde hemzemin geçit olmayacak" ifadelerini kullandı.


Karaman, Bakan Elvan'a yeni gelecek tren setlerinin maketini hediye etti. Elvan ve beraberindeki protokol üyeleri butona basarak, Konya-Karaman-Ulukışla-Yeni-Adana Hızlı Tren Projesi'nin Konya-Karaman etabının temelini attı. 


Bu sırada bakan Elvan, Konya-Karaman arasındaki günlük 3 olan raybüs seferi sayısını 7'ye çıkarttıklarının müjdesini verdi.


Törenin ardından Grand Karaman Otel'e geçen Elvan, burada 53. yaş günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan pastayı kesti.


AA


Geri Dön