26 / 04 / 2024

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, milyonlarca kişinin merakla beklediği Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın sertifikasyon çalışmalarında sona gelindi.

İnşaat ve hizmete alma çalışmaları hız kesmeden devam eden Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın bölgenin istihdam ve ekonomik gelişimine güç katması hedefleniyor.

Açılışı merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesi kapsamında, projenin Konya-Karaman kısmında altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlandı. Merakla beklenen projede 74 köprü ve menfez, 11 yaya alt ve üstgeçidi yapıldı.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu hatta çalışmaların sonuna geldiklerini dile getirdi ve şunları söyledi:  "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." 

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları son raporlarını hazırlıyor. Emniyet hız konfor ve bazı teknik ölçümler tamamlanıyor. Bakanımızın talimatıyla kısa sürede hizmete alacağız." 

Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi!


Geri Dön