28 / 03 / 2024

Küçükyalı Karayolları arazisinde park alanı arttırıldı!

Küçükyalı Karayolları arazisinde park alanı arttırıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1. Bölge Müdürlüğü Küçükyalı Yerleşkesi'nin yer aldığı 118 bin 849 metrekarelik arazi, özelleştirme kapsamına alınarak 2014 yılında TOKİ'ye devri gerçekleştirilmişti. 




Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; bölge halkının deprem toplanma alanı ve park alanı olmasını istediği arazinin imar planı 2016 yılında değiştirilerek konut ve ticaret alanı olarak ilan edilmişti.  Emlak Konut GYO tarafından satın alınan arazi ihaleye çıkarıldı. İhaleyi 3.6 milyar lira satış geliri ve 1.5 milyar lira arsa payı içeren teklifi ile Tahincioğlu aldı ve arazide inşaat çalışmaları başlatıldı. 

 

BELEDİYE DAVA AÇTI
Maltepe Belediyesi yapılan imar plan değişikliğinin iptali istemi ile dava açtı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına giren bilirkişi raporunda plan notlarında uygulama hükümleri ile birlikte yapı ve nüfus yoğunluğuna ilişkin düzenlemenin yer almaması nedeni ile belirsizlik oluşturduğu aktardı. 

 

Plan notlarında bulunması gereken yapı nizamı, bina yüksekliği, taban alanı katsayısı ve çekme mesafesi gibi hususların kentsel tasarım projesine bırakılmış olmasının plan kararlarının uygulamayı belirsiz hale getirdiği belirtilerek belediye hizmet alanı olarak ayrılan alanın kesin kullanım türünün belirlenmesi gerektiği kaydedildi. Raporda plan değişikliği  mevzuata, şehircilik ve planlama ilkelerine uygun bulunmadı.

 

Küçükyalı Karayolları arazisinde park alanı arttırıldı!

İnşaat çalışmalarının başlamış olması nedeni ile bilirkişi raporunda belirtilen aykırılıkları giderecek şekilde yeniden plan hazırlandı. Hazırlanan plan 3 Ocak günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı.

 

YÜKSEKLİK SERBEST
Yeni plana göre; 71 bin 802 metrekarelik ticaret ve konut alanı, bin 493 metrekare azaltılarak 70 bin 309 metrekareye düşürüldü. Park alanı bin 484 metrekare arttırılarak 28 bin 871 metrekareden 30 bin 355 metrekareye çıkarışmış oldu. 

 

Yeni planla birlikte ticaret ve konut alanındaki yükseklikler serbest bırakıldı. Nüfus 2 bin 768 olarak hesaplandı. Daha önce belirlenen belediye hizmet, ibadet, ilkokul, meydan, raylı toplu taşıma ve yol alanları aynen korundu. Yeni planda “Belediye Hizmet Alanı” olarak ayrılan 4 bin metrekarelik  bölümün kesin kullanım türü de belirlendi. 


Bu bölüme; zemin+9 kat yüksekliğinde belediyeye ait hizmet binaları yapılacak. Bu yapıları destekleyici sosyal ve kültürel yapılar yer alabilecek. Bu yeni plan değişikliği itiraz için bir ay süre ile askıda kalacak.

 


Küçükyalı Karayolları arazisinde park alanı arttırıldı!


Geri Dön