24 / 04 / 2024

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 



Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet edenlerle yapılan anlaşmanın onaylandığını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; anlaşma Filistinli yetkililere teslim edildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce İnşaat ve Restorasyon Bakanlığı ile Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri arasında imzalanan 14 anlaşmaya onay verdildi.

Kudüs ün Şeyh Cerrah Mahallesi nde 28 konut inşa edilecek!

Açıklamada, Ürdün İnşaat ve Restorasyon Bakanlığının Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansıyla (UNRWA) imzaladığı, mahallede 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmayla birlikte  sakinleriyle de konut inşası için doğrudan anlaşmalar yapıldığı belirtildi. 

İsrail'in, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı evleri yıkma planı ile şehrin Yahudileştirilmesi çalışmaları çerçevdahilinde esinde Filistinlilere yönelik sistematik tehcir politikası uyguladığı görülüyor. 

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!


Geri Dön