25 / 04 / 2024

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Doğu Kudüs’te İsrail ismiyle gayrimenkul satın aldığı öğrenildi.



Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Doğu Kudüs’te İsrail ismiyle gayrimenkul satın aldığı öğrenildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Filistin davasına ihanet anlamını taşıyan iş birliğini gün yüzüne çıkaran Kudüs araştırmacısı Mezin El-Caberi, açıklamalarda bulundu. 

Mezin El-Caberi, açıklamasında BAE’nın Filistinli arabulucuları kullanarak işgal altında olan Kudüs’te gayrimenkul satın alma girişimlerinde olduğunu doğruladı. El-Caberi, birkaç ay önce BAE’ye bağlı arabulucuların, Kovid-19 salgını sebebiyle kepenk indirmek zorunda kalan Kudüs’teki işletmecilere yardım bahanesi sunarak mülklerini satın almak için teklifte bulunduğunu kaydetti. Filistinlilerin mülklerini satın almaya çalışan kişilerin işgalciler faydasına komisyoncu şeklinde çalıştıkları ve İsrail polisi ile iş birliğinde olduklarının bilindiği ifade edildi. 

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

ORGANİZE BİR SUÇ İŞLENİYOR

El Caberi, “Mülklerin yerleşimcilere satılması organize bir suç teşkil ediyor. Çünkü satışlar paravan şirketler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu şirketlerin kayıtları Filistin dışında bulunuyor ve yerleşimciler bunları satışları kolaylaştırmak için kullanıyor.” diye konuştu ve “Gayrimenkul el değiştirmesinde hayali şirketler kullanılmasındaki amaç Filistinli satıcıları ikna etmek. Ancak bu yöntem biliniyor ve Filistinlilerin dikkatli olması gerekiyor.” uyarısını yaptı. 

DAHLAN DA İŞİN İÇİNDE

Lübnan gazetesi El-Ahbar da BAE’nin Filistinlilerin Kudüs’teki gayrimenkullerini satın alarak bölgenin Yahudileştirilmesine katkıda bulunduğunun doğru olduğunu bellirtti. Gazete, planın uygulanmasında BAE-İsrail suç ortaklığını ortaya çıkaran fotoğraflar, belgeler ve haritalar bastı. BAE’ye ait şirketlerin, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed adına iş yapan Muhammed Dahlan aracılığıyla gayrimenkulleri aldığını ve mülkiyetlerini Yahudi yerleşimcilere devrettiğini belirledi. 

Belgeler ayrıca, Fadi El-Salamin adlı bir Filistinli arabulucunun El-Aksa Camii’nin çevresindeki Filistinlilerin gayrimenkullerini satın aldığını ortaya koyuyor. El-Salaminbu gayrimenkulleri saha sonra, İsrailli yerleşimcilere vermek için BAE’li bir şirkete devrettiği tespit edildi.

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!


Geri Dön