18 / 04 / 2024

İstanbul, kamu yatırımları bakımından ilk sırada yer alıyor!

İstanbul, kamu yatırımları bakımından ilk sırada yer alıyor!

Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olan İstanbul, nüfus yoğunluğu ve ekonomik rakamların dışında kamu yatırımları bakımından da birinci sırada yer alıyor.



İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un dünya merkezi olmasına katkıda bulunacak ve halen devam eden projelerin başında; Marmaray, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kanal İstanbul, Galataport, Avrasya Tüneli ve Haliç Yat Limanı geliyor.


Dört alt projeden oluşan Marmaray'da, demiryolu boğaz tüp geçişi, tüneller ve istasyonların inşası tamamlandı. 


Dünya



Haber Bizim Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olan İstanbul, kamu yatırımları balonundan da ille sırada yer alıyor. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre. İstanbul'un dünya merkezi olmasına katkıda bulunacak ve halen devam eden projelerin başında: Marmaray. 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Kanal İstanbul. Galataport. Avrasya Tüneli ve Haliç Yat Limanı geliyor. Dört alt projeden oluşan Maımaray'da, demiryolu boğaz tüp geçişi. tüneller ve istasyonların inşası tamamlandı. 


2.5 YILDA 6 MİLYAR AYROLUK YATIRIM 

Dev otoparkları, alışveriş merkezleri. otelleri, sosyal ve dini tesisleri ile adeta bu şehir niteliğinde olacak havalimanı için şimdiden dünyanın birçok ülkesinden teklif geliyor. 2.5 yılda 6 milyar avroluk yatırımın yapılacağı Üçüncü Havalananı terminalinin ilk giriş noktalaında x-ray ve arama kapıları bulunmayacak. Metro, hızlı tren. otobüs gibi ulaşım seçeneklerinin bulunacağı havalimanına D-20 yeni kara yolu bağlantısı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi de araçla ulaşımı da katkı verecek Çok geniş ve ferah terminallerin bulunacağı yeni havalananında oturma alanlarında gerçek bitkiler m yer alacağı "yeşil konsept" kullanılacak. İlle etapta havalananını kullanabilecek 90 milyon yolcunun 40 milyonunun transit olması beklenirken, proje dünya havacılık sektörünü de ciddi şekilde etkileyecek. İstanbul'daki yeni havalimanında VIP salonu, devlet konuk evi. valilik ve mülki idare binasının tasarımı en güzel şekilde yapılacak. 


Bizim Anadolu


Geri Dön