19 / 04 / 2024

haliç yat limanı

haliç yat limanı

Haliç bölgesinin kentsel dönüşümün başarılı örneklerinden olduğunu belirten Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, yat limanı projesinin de bölgeye değer katacağını açıkladı. 

İstanbul, kamu yatırımları bakımından ilk sırada yer alıyor!

Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olan İstanbul, nüfus yoğunluğu ve ekonomik rakamların dışında kamu yatırımları bakımından da birinci sırada yer alıyor.

Fettah Tamince: Haliç yat limanı projesine çok sayıda ortaklık talebi var!

İhalesini aldığı Haliç Yat Limanı Projesi için 1,5 milyar TL'lik yatırıma hazırlanan Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, projeye çok sayıda ortaklık talebi olduğunu söyledi.

Haliç için 1 milyar lira ek kaynak gerekecek!

Rixos oteller grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Haliç'te ihalesini kazandıkları Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nde altı ay sonra 1 milyar TL'nin üzerinde bir kredi paketi için finansman arayışına çıkabileceklerini söyledi...

Haliç'te altın dönüşüm yapılıyor!

Haliç'te altın dönüşüm yapılıyor. Yat Limanı projesiyle dikkatleri çeken Haliç, kentsel dönüşüm sayesinde gelişecek. Yatırımcıların odağındaki Haliç bölgesinde, niteliksiz binalar yerini otel ve ofislere bırakacak...

Fettah Tamince Haliç Yat Limanı ihalesini değerlendirdi!

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince: "Önümüzde 3-4 yıllık bir süre var. Ödeme ise eşit taksitlerle gerçekleşecektir. Projede ekonominin şartlarına bağlı olarak yüzde 20-25 oranında öz sermaye kullanmayı planlıyoruz" dedi...

Haliç Yat Limanı'na Sembol Yatırım 1 milyar 346 milyon dolar teklif verdi!

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi. Firma, proje için milyar 346 milyon dolar teklif verdi...

Haliç Yat Limanı ihalesi bugün yapılıcak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesinde ihale görüşmeleri bugün yapılacak. Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek

Haliç Yat Limanı Kompleksi için tarihi tersane zarar görmeyecek!

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi’nin %10’u ticari alarak kullanılırken, alanın %40’lık bölümüne otel inşa edilecek...

Haliç, yapılacak olan liman ve kentsel dönüşümle değerleniyor!

Haliç'e yapılacak olan "Haliç Yat Limanı" projesinin ihalesi 15 Mayıs'ta yapılacak. İhalenin geçici teminat bedeli 50 milyon TL.

Antalya Boğaçayı Yat Limanı için bilgilendirme toplantısı!

Antalya'nın prestij projelerinden olan Boğaçayı Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan “Boğaçayı Yat Limanı Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” yapıldı.

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar, Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kuracak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, limanın ciddi yatırımları da peşinde getireceğini vurguladı.

Ataköy Mega Yat Limanı projesine bilirkişi raporu!

1 milyar 460 milyon TL’ye mal olan Mega Yat Limanı projesinin açılışı 2 Mayıs'ta yapıldı. Projede 481 oda kapasiteli otel, 2 ayrı blok olmak üzere 99 ve 82 daireli apartlar ve 400 mağaza yer alacak.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılacak!

62 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın açılışı ile denizcilik sektörünün en büyük buluşması CNR Avrasya Boat Show eş zamanlı olarak 2 Mayıs tarihinde kapılarını açıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Ahmet Arslan'dan Lapseki Yat Limanı projesine destek!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Lapseki'ye yapılacak yat limanı projesine destek vereceğini açıkladı. Arslan yat limanının en kısa sürede çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Haliçport Projesi'ne 4 bin 159 metrekare alan ilavesi!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Projeye 4 bin 159 metrekare alan daha ilave edilecek. Projeye ilişkin planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

haliç yat limanı Haberi

haliç yat limanı

Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt Haliç'in kentsel dönüşümle beraber önemli bir lokasyon haline geldiğini söyledi. 

Turizm ve iş merkezi olarak dikkat çeken Haliç'in Yat Limanı projesiyle yakın gelecekte daha da değerleneceğini aktaran Öğüt, oteller, müzeler, kongre merkezleri ve üniversitelerle bölgenin  yaşam ve turizm alanı olarak hızlı gelişimine dikkat çekti. 

Yat Limanı projesiyle de bölgenin önümüzdeki dönemde daha da ön plana çıkacağını vurgulayan Öğüt arsa stoğunun az olması sebebiyle yenilenen konut projelerinin önemli olduğunu açıkladı. 

 
Konutlar değerleniyor

Endeksa.com’dan alınan verilere göre;


Haliç Bölgesi’nde öne çıkan bölgelerden Kadı Mehmet Efendi Mahallesi’nde ortalama konut satış fiyatı 3 bin 225 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü brüt 93 metrekare, ortalama konut fiyatı 300 bin TL, satın alınan konutun ortalama geri dönüş süresi 20 yıl.  


Sütlüce...