24 / 04 / 2024

Haliç İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Haliç İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Haliç bölgesinin kentsel dönüşümün başarılı örneklerinden olduğunu belirten Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, yat limanı projesinin de bölgeye değer katacağını açıkladı. 



Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt Haliç'in kentsel dönüşümle beraber önemli bir lokasyon haline geldiğini söyledi. 

 

Turizm ve iş merkezi olarak dikkat çeken Haliç'in Yat Limanı projesiyle yakın gelecekte daha da değerleneceğini aktaran Öğüt, oteller, müzeler, kongre merkezleri ve üniversitelerle bölgenin  yaşam ve turizm alanı olarak hızlı gelişimine dikkat çekti. 

 

Yat Limanı projesiyle de bölgenin önümüzdeki dönemde daha da ön plana çıkacağını vurgulayan Öğüt arsa stoğunun az olması sebebiyle yenilenen konut projelerinin önemli olduğunu açıkladı. 

 
Konutlar değerleniyor

Endeksa.com’dan alınan verilere göre;


Haliç Bölgesi’nde öne çıkan bölgelerden Kadı Mehmet Efendi Mahallesi’nde ortalama konut satış fiyatı 3 bin 225 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü brüt 93 metrekare, ortalama konut fiyatı 300 bin TL, satın alınan konutun ortalama geri dönüş süresi 20 yıl.  


Sütlüce mahallesinde ortalama konut satış fiyatı 3 bin 700 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü 115 metrekare, ortalama konut fiyatı 423 bin TL, ortalama geri dönüş süresi 22 yıl. 


Piripaşa Mahallesi’nde ise ortalama konut satış fiyatı 3 bin 725 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü 109 metrekare, ortalama konut fiyatı 405 bin  TL, ortalama geri dönüş süresi 22 yıl.


Geri Dön